Yargıtay 3. Hukuk Dairesi, Avustralya"da katıldığı radyo programında, terörist Abdullah Öcalan"a “Sayın”, şehitlere de “Kelle” diyen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan hakkında verilen “Üç kuruşluk” tazminat cezasını onadı.
Yargıtay, Kartal 3. Sulh Hukuk Mahkemesi"nin verdiği kararı onarken, şöyle dedi:

“Dosyadaki yazılara, kararın dayandığı delillerle kanuni gerektirici sebeplere ve özellikle delillerin takdirinde bir isabetsizlik görülmemesine göre, yerinde bulunmayan bütün temyiz itirazlarının reddi ile usul ve kanuna uygun olan hükmün onanmasına oybirliğiyle karar verildi.”

Erdoğan, tazminat kararına, “Ben, Türkiye Cumhuriyeti Başbakanıyım. Şahsımla alakalı, düşünebiliyor musunuz, dava açıldı. Neymiş birisine ben "Sayın" demişim. Bundan dolayı açılan dava da ne, biliyor musunuz? Üç kuruşluk manevi tazminat davası... Niye? Acaba diğerleri tutar mı tutmaz mı? Hile-i şeriye uygulayacaklar ya” diye tepki göstermiş, şunları söylemişti:

“Şu olaya bak. Üç kuruşluk manevi tazminat. Ne demek bu? "Türkiye Cumhuriyeti Başbakanını ben manevi tazminata mahkâm ettirdim". Olmaz böyle şey.”