Hâlâ hâlâ' adlı yeni single'ı birkaç gün içinde piyasaya çıkacak olan Fatih Ürek albüm icin çektirdiği fotoğraflarla yine gündem belirledi. Önceki gün gazetelerde çıkan tanıtım fotoğraflarında manken Fulya Sever'e ayaklarını öptüren Ürek, şöyle konuştu: Amacım kesinlikle kadınları aşağılamak ya da küçük düşürmek değil. Bu tamamen bir saygı duruşudur. Kadının erkeğine gösterdiği saygının ve sadakatin ifadesidir. Ben de şahsen kadınımdan böyle bir saygı duruşu beklerim. Kimse bu görüntülerde bir art niyet aramasın. İnsanlardan bana ve müziğime saygı duymalarını bekliyorum! 'Paylaşılamayan erkek' pozları da veren Ürek ile yeni fotoğraflarını ve gelen tepkileri konuştuk!

KONSEPTİN ADI SAYGI DURUŞU
Fotoğraflarınız çok güzel, eğlenceli olmuş ama bir o kadar da iddialı. Kimin fikriydi böyle fotoğraflar çektirmek?
Fotoğrafları Güneş Kazdal çekti. Güneş Kazdal ile imaj danışmanlığımı yapan yapan Selim Akar ve Mert Siliv'in fikriydi. Benim de çok hoşuma gitti. Onlar bu konsepte 'Saygı Duruşu' adını verdiler. Kadınların bana olan ilgisini, sevgisini, saygısını vurgulamak istedik.

Saygı bu mu peki?
Değil tabii ki. Bu sadece bir albüm promosyonu. Ama bizim örfümüzde adetimizde yok mu erkeğin ayağını yıkamak... Benim annem da babamın ayaklarını yıkardı ben çok iyi hatırlıyorum. Yani ben gerçek hayatta da bu durumu yadırgamam. Bir kadının bana saygı gösteriş şekli bu olabilir.

Nerelisiniz siz?
Erzurum. Bizim oralarda bu tür davranışlar çok normaldir...

Bu fotoğraflar basında çıktıktan sonra herhangi bir tepki aldınız mı?
Aldım aldım. Galiba yine biraz karıştırdım ortalığı.

Ne tür tepkiler aldınız?
İnternet sitelerindeki yorumları takip ediyorum. Mesela Batman ve civar bölgelerde çok beğenilmiş.

Eminim kadınlar, özellikle de feministler Batmanlılarla aynı fikirde olmayacak. Kadınlardan negatif bir tepki almaktan korkmadınız mı?
Bana kızmasınlar... Bu sadece bir albüm tanıtım konsepti. Hem ben kadınları çok seviyorum ve makul karşılayacaklarını düşünüyorum.

HEPSİ ELİNDE LEĞENLE GELSİN
Geçen aylarda Bostancı Gösteri Merkezi'ndeki kadınlar matinesi konserinizde kadınların büyük ilgisi ile karşılaşmıştınız. Bu fotoğraflardan sonra ya o ilgi devam etmezse?
Etmez olur mu, onlar da beni çok seviyor. Birkaç yerde daha aynı konseptte konserim olacak.

Kadınlar ellerinde leğenlerle gelirler mi diyorsunuz?
(gülüyor) Başımın üstünde yerleri var onların. Gelsinler, isteyen herkese yıkatırım ayaklarımı.

Diğer fotoğraf serisinde de kadınlar sizi mi paylaşamıyor?
Paylaşılamıyorum evet, ama o kadınlar için değil, müzik dünyasına bir mesaj. Müziği ve imajıyla son yıllarda hiç kimsenin paylaşamadığı bir sanatçıyım.

Niye single çıkardınız da albüm yapmadınız?
E albüm çok masraflı oluyor ve korsan yüzünden satmıyor biliyorsunuz. Sevgili Ajda Pekkan da bana aynı şeyi söyledi, 'emeğe yazık oluyor' dedi. Hem böyle daha hareketli, daha heyecanlı oluyor.