İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada savunmasına devam eden Özkan, Kanaltürk televizyonunun satılmasından dolayı tutuklu sanık Mustafa Balbay'ın kendisine çok kızdığını ve eleştirdiğini ifade ederek, buna karşılık kendisinin sarf ettiği sözlerin de, dava dosyasında yer aldığını kaydetti.

Özkan, Balbay ile birbirlerine karşı bir kötülüklerinin olmadığını belirterek, kişilere hitaben söylediği kötü sözleri nedeniyle herkesten özür diledi.

Davanın tutuksuz sanıklarından Tanju Güvendiren'i tanıdığı güne 'şükürler olsun' diyen Özkan, 'Güvendiren, bana hukuki danışmanlık yapıyor, para almıyor. Ankara'da bir olay oluyor, benim adıma koşturuyor. Güvendiren'den para istemişim. Evet, Ankara'da elektriğimiz kesildi, İstanbul'da doğalgazımız kesildi. 'Ağabey para bul' diyorum. Kendisi askeri savcı. Olsun öyle arkadaşım. Bu kadar mı olurmuş savcının savcıya kurtluğu. O benim gönlümün paşasıdır' diye konuştu.

Tutuklu sanık Adil Serdar Saçan'dan gizli belge aldığı yönündeki iddialara ilişkin de Özkan, 'Futbol şikesi belgelerini Kadıköy Savcısından aldım. Haber oldu. Az kalsın mahkum oluyordum. Ali Fevzi Bir, bana ağız dolusu hakaret etti. Ali Fevzi Bir ve Hoştan, Susurluk'tan bana düşman oldukları için kuyruk acıları ondan. Beni onlarla nasıl yargılayacaklar? Ben Adil'den niye belge alayım? Adil ile muhatap olan bizim arkadaşlarımız. Belge alacaksam müdürden, bakandan alırım' şeklinde konuştu.

Emniyet ve savcılık ifadelerinin okunacağını hatırlatan Özkan, birçok konu sorulduğunda ayrıntılı olarak anlatabileceğini belirterek, savunmasını tamamladı.

Duruşmada, Özkan'ın eski ifadelerinin okunmasına geçildi. Özkan'ın 106 sayfalık emniyet ifadesi, Başkan Şengün tarafından okunuyor./yeni şafak