Balyoz davasında sanıkları savunan avukatlar yapacakları toplantıyla savunma görevine devam edip etmeyeceklerine karar verecek. Çetin Doğan"ın avukatı Ülgen, “Güvenmediğimiz ve bağımsız olduğuna inanmadığımız bir yargıyı legal kılmak istemiyoruz” dedi.

“Balyoz Güvenlik Harekat Planı” duruşmasında aralarında 31 muvazzaf general ve amiralin de bulunduğu 163 kişi hakkında, “yeni deliller bulunduğu” gerekçesiyle tutuklama kararı verilmesinin yankıları sürüyor. Balyoz davasının sanık avukatları bugün İstanbul Barosu"nda bir toplantı yapacak.

Davadaki sanıkların avukatlarının ve İstanbul Barosu Başkanı Doç. Dr. Ümit Kocasakal"ın da katılacağı toplantıda, avukatlar savunma görevine devam edip etmeyeceklerine karar verecek.
Dava kapsamında hakkında tutuklama kararı çıkarılan emekli Orgeneral Çetin Doğan"ın avukatı Celal Ülgen bu toplantıdan sonra bir basın açıklaması yapacaklarını söyledi. Ülgen, “Geldiğimiz noktada hukuksuzluğun bir parçası olmak istemiyoruz. Güvenmediğimiz ve bağımsız olduğuna inanmadığımız bir yargıyı legal kılmak istemiyoruz. Bu konuları ayrıntılı olarak aramızda tartıştıktan sonra sonucunu kamuoyuyla paylaşacağız” dedi.

"Sessiz ve tepkisiz kalmayız"

İstanbul Baro Başkanı Kocasakal, “Öncelikle bilgileneceğiz. Davada yaşandığı belirtilen hukuksuzluklar ve savunma hakkının kısıtlanması gibi konularda bilgi alacağız. Daha sonra da Baro olarak görevimizi yerine getireceğiz. Yasal ve demokratik hakkımızı kullanacağız. Türkiye hukukun katledildiği, yargının bağımsızlığının yokedildiği ve bir takım kanuni düzenlemelerin keyfi bir biçimde kullanılmaya başlandığı bir dönemden geçiyor” diye konuştu.

Kocasakal, sözlerini şöyle sürdürdü: “Dünyanın en büyük barosu olan İstanbul Barosu buna karşı sessiz ve tepkisiz kalmayacak. Kanunun kendisine verdiği görev doğrultusunda hukuk devletini ve insan haklarını koruma ve kollamaya devam edecek. Bu bizim ülkemize ve vatandaşlarımıza karşı görevimiz ve borcumuzdur.”

MUSA KESLER/Milliyet