Beşiktaş kalesini gole kaparken, geçmişin ünü efsane tezahüratı da gerçek oldu. Siyah-beyazlı takım 5 haftadır gol yemezken, Avrupa'nın da zirvesine çıktı. Beşiktaş, Rüştü ve Hakan'ın dönüşümlü olarak koruduğu kale ve oldukça başarılı bir performans sergileyen defansıyla hükmen kazanılan Ankaraspor maçı da dahil son 8 maçta sadece 1 gol yedi. En son ligin 9. haftada Kasımpaşa maçında (2-1) gol yiyen Beşiktaş 450 dakikadır gol yemiyor. Siyah-beyazlılar 14 maçta yediği 6 golle sadece Türkiye'nin değil, Avrupa'nın da en az gol yiyen takımı olurken, İngiltere, İtalya, Almanya, İspanya, Fransa, Hollanda, Portekiz, Belçika ve Yunanistan liglerindeki takımları geride bıraktı. Sezon başında transfer edildiğinde aldığı ücret nedeniyle tartışma konusu olan Ferrari, Sivok ile beraber çok iyi bir uyum yakalarken, havadan ve yerden kesici rolünü çok iyi oynadı. Kanatlarda görev yapan İbrahim Toraman, İbrahim Kaş, İbrahim Üzülmez ve İsmail Köybaşı da görev bölgelerini çok iyi kapatıp, bu başarıda önemli rol oynadılar. M. United maçı da dahil edildiğinde son 6 maçta kalesini gole kapatan Beşiktaş'ın başarısında baş rol oynayan Ferrari, futbolda önemli olanın kazanmak olduğunu belirterek, “İyi defans yapıyorsanız rakibiniz kim olursa olsun şansınız her zaman yüzde 51'dir. Beşiktaş tarihinin en az gol yiyen takımı olarak sezonu tamamlayacağız. 3-0 yenildiğimiz G.Saray maçında hatalarımızı gördük ve bir daha tekrarlamadık” dedi.

Bobo oynayabilir Toraman'a maske

Beşiktaş'a Bobo'dan sevindirici geldi. Sivas maçında attığı gol pozisyonunda kaleci Petkoviç ile çarpışan ve sonra oyundan çıkan Brezilyalı futbolcunun Diyarbakır maçında oynayabileceği açıklandı. M.United maçında burnu kırılan İbrahim Toraman'a da bugün yüz maskesi takılacak.

Futbolcular izin yaptı

Sivas galibiyetinin ardından Asbaşkan Ertunç Soğancıoğlu'nun arayan başkan Yıldırım Demirören, futbolculara 3 maçlık ekstra pirim verileceğini müjdeledi. F.Bahçe, M.United ve Sivas maçlarından galibiyet alan futbolcuların hesaplarına bugün 300'er bin dolar yatacak. Bu arada Beşiktaş 1 hafta sonra ilk kez dün izin yaparken, Diyarbakır maçının hazırlıklarına ise bugün başlanacak.


Efsane tezahürat gerçek oldu


Kalemizde panter Rüştü var

Geri dörtlü çelikten duvar

Orta saha hepsi canavar

İleride Bobo-Nobre var


7.Ankaraspor (d) 3-0

8.Denizlispor 1-0

9.Kasımpaşa 2-1

10.Eskişehir (d) 1-0

11.MKE Ankaragücü 1-0

12.Trabzonspor (d) 2-0

13.Fenerbahçe 3-0

14.Sivasspor (d) 1-0