Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, "Savaş uçağı yapmak için de projeye başladık. Belirli bir süreç içerisinde inşallah, savaş uçağımızı da yaparak, kendi ordumuzun ihtiyacını kendimiz karşılayacağız" dedi.

Yılmaz, Adıyaman Spor Salonu'nda düzenlenen AK Parti Adıyaman 4. Olağan Kongresi'nde, Türkiye'deki değişim ve dönüşüm sürecinin devam edeceğini ve bu süreçte tüm sorumların çözüleceğini belirtti.

"Savaş uçağı yapmak için proje"

Bakan Yılmaz, Türkiye için savunma sanayisinin de hayati öneme sahip olduğunu vurguladı.Savunma sanayinde Türkiye'nin çok iyi bir noktaya gittiğini ifade eden Yılmaz, şunları anlattı:
"Savunma sanayinde Türkiye çok iyi bir noktaya gidiyor. 1 milyar dolar ihracatımız var. Kendi silahımızı yapıyoruz, insansız hava aracımızı yapıyoruz, eğitim uçağımızı yapıyoruz. Savaş uçağı yapmak için de projeye başladık. Belirli bir süreç içerisinde inşallah, savaş uçağımızı da yaparak, kendi ordumuzun ihtiyacını kendimiz karşılayacağız. Çünkü biz biliyoruz ki barış zamanında dahi nazlanarak verilen, savaş zamanında sizin ihtiyacınız olan şeyleri, hayatta vermezler. Eğer bu bölgede güçlü olmak istiyorsak, bu bölgede varlığımızı devam ettirmek istiyorsak, güçlü bir ordumuzun bulunması şart."

Suriye'de yaşananlar

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, kongre çıkışında bir gazetecinin, "Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün Suriye ile ilgili olarak harp akademilerindeki konuşmasını nasıl değerlendiriyorsunuz?" sorusu üzerine, "Bu bir savaş hazırlığı değildir. Ancak bir devletin, en kötü olasılığı düşünerek her türlü şeye hazır olması gerekir. Ama biz bu bölgede, barış olmasını istiyoruz. Suriye'den, barışın dışında hiçbir talebimiz yok. Barışı sağlamamız için her şeye hazır olmamız lazım" diye konuştu.