Çıkan haberin gerçeği yansıtmadığını düşündüğünü belirten İsmet Yılmaz, “Sanki, Batman’da gidilen üssün komutanının rahatsız olduğu gerekçesiyle Bakanı karşılamadığı veya geziye katıldığını belirtilmektedir. Doğru değildir. Adı geçen komutanımız, Diyarbakır’da görevlidir. Ben şahsen Batman’a gelmesini istemem.” dedi.

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, akşam katıldığı bir resepsiyonun ardından basın mensuplarının sorularına maruz kaldı. Bakan Yılmaz’a bugün bir gazetede yer alan, Batman’a yaptığı ziyaret sırasında Diyarbakır 2. Hava Kuvveti Komutanı Korg. Mehmet Veysi Ağar’ın, kendisini karşılamaması iddiaları ile ilgili sorular yöneltildi. Bakan Yılmaz, konuyla ilgili açıklama yapacak zamanının olmadığını belirterek, ceketinin cebinde taşıdığı bir yazılı açıklamayı basın mensuplarına dağıttı.

Dağıtılan açıklamada, Yılmaz iddiaların doğru olmadığını savundu. Söz konusu Korgeral’ in Diyarbakır’da görev yaptığını belirterek, Batman’a gelmesini kendisinin istemeyeceğinin altını çizdi. Yılmaz, herkesin bulunduğu yerde görev yapmasının en iyi yapması gereken esas olduğunu vurguladı: “Kaldı ki, mevcut protokol gereği kendisinin Diyarbakır’dan gelerek benim Batman’daki gezime katılması gibi bir yükümlüğü bulunmamaktadır. Daha önceki uygulamalarda bu yöndedir.”

Bakan Yılmaz açıklamasında, neden Batman’a gittiğini de anlattı. Ülkemizin ihtiyacı olan hava uçaklarının temini Milli Savunma Bakanlığı tarafından yapıldığını hatırlatarak; bu konuda sağlıklı kararlar vermek için Batman’da insansız hava uçakları üssünü, çalışma sistemlerini yerinde görmek ve bilgi almak amacıyla Genelkurmay başkanlığınca koordineli olarak yapılan bir program kapsamında Batman’a gittiğini belirtti. Batman Havalimanı’nda vali ve garnizon komutanı tarafından karşılandıktan sonra, garnizon komutanının da katılımıyla yapılan program çerçevesinde, üsse gittiğini anlatan Bakan Yılmaz, insansız hava araçlarının yerinde çalıştığını gördüğünü ve sistemi çalıştıran personelden bizzat bilgi aldığını aktardı. Yapılmış olan programa özel bir talebi olmadığı müddetçe kimlerin katılacağını Müsteşarlıkça belirleneceğini ifade etti.