Filmde sanatçının oğlu Kaan Polat da rol alacak.

1950"lerden başlayarak 70"li yılların ortalarına kadar Türk sinemasında fırtınalar estiren Battal Gazi, sinemaya kesin dönüş yapıyor. Manas Evleri"nin sponsorluğunda hayata geçirilecek filme fragman çekilecek ve bu fragmanda filmin oyuncuları yer alacak. Ulusal ve yerel kanallar için hazırlanacak fragmanla reklam filmi çekilecek.

SIR GİBİ GİZLENDİ

Üç boyutlu postmodern Battal Gazi"yi kimin çekeceği, ne zaman vizyona gireceği konuları, bugün filmin çekileceği stüdyolarda düzenlenecek basın toplantısından sonra kesinleşecek. Ancak dijital çağın Battal Gazi"sinde yine 74"lük Cüneyt Arkın yer alacak. Arkın"ın bilgisayarlı dublör desteği kullanmasının kaçınılmaz olduğu filmde oyuncuya Perihan Savaş ve Başak Sayan eşlik edecek.

SİNEMA DÜNYAYA AÇILACAK

Filmin bir diğer erken sürprizi ise, seyircinin önemli bir rolde Cüneyt Arkın"ın oğlu Kaan Polat Cüreklibatur"u izleyecek olması.Yapımcılar, modern Battal Gazi hikayesiyle birlikte Türk sinemasının gerçek anlamda dünyaya açılacağını iddia ediyor.

Gişede Battal Gazi destanları

Battal Gazi serisinin ilk filmi olan "Battal Gazi Geliyor" 1955"te, ikincisi 1966"da çekilmişti. Bu iki filmde Cüneyt Arkın rol almamıştı. Arkın, "Battal Gazi Destanı" (1971), Battal Gazi"nin İntikamı (1972), Battal Gazi Geliyor (1973) ve Battal Gazi"nin Oğlu (1974) adlı 4 filmde birer yıl arayla oynamış ve bu filmler o yıllarda Türkiye"nin dört bir yanında gösterilmişti.