İki otomobilin kafa kafaya çarpışmasına rağmen Özbek'in aracının arka tarafında büyük hasar oluşmuştu. Savcılık, kazaya üçüncü bir aracın karışıp karışmadığını incelemek üzere soruşturmayı derinleştirdi.

İzmir'in Menemen ilçesinde geçirdiği trafik kazası sonucu hayatını kaybeden emekli Yarbay Şenol Özbek ile ilgili soruşturma sürüyor. Trafik kazasında iki otomobilin kafa kafaya çarpışmasına rağmen Özbek'in otomobilinin arka tarafında büyük hasar oluşması, olaya üçüncü bir aracın karıştığı ihtimalini gündeme getirmişti. Soruşturmayı yürüten Menemen Cumhuriyet Başsavcılığı da bu konunun üzerine gidiyor. Alınan bilgiye göre savcılığın olaya üçüncü bir otomobilin karışıp karışmadığının belirlenmesi için kazaya karışan otomobiller üzerinde bilirkişi tarafından inceleme yapılmasını isteyeceği belirtildi. Savcılığın, daha önce tehditler aldığını açıklayan Özbek'in son görüştüğü kişileri de mercek altına aldığı öğrenildi. Soruşturmanın savcılık tarafından çok yönlü olarak yürütüldüğünü ifade eden İzmir Valisi Cahit Kıraç, kamuoyunun cevap beklediği soruların, yapılacak geniş çaplı tahkikattan sonra açıklanacağını söyledi. Katıldığı televizyon programları ve yazılarında askerî darbeleri eleştiren ve demokratik açılıma destek olan Şenol Özbek'in hayatını kaybettiği kaza ile ilgili soruşturmayı yürüten Menemen Cumhuriyet Başsavcılığı, Özbek'in son görüştüğü kişileri de mercek altına aldı. Kazadan önce yakın çevresine ciddi tehdit aldığını açıklayan Özbek, son olarak yakınlarıyla yaptığı bir görüşmede, "Ergenekoncular her yerde, dikkatli olmalıyız." demişti.

Emekli Yarbay Şenol Özbek, Kanal A'da Alper Tan'ın hazırlayıp sunduğu "Sivil Düşünce" programında yorumculuk yapıyordu. Çeşitli gazete ve internet sitelerine yazılar yazan 50 yaşındaki Özbek'in hayatını kaybettiği kaza, 1 Nisan 2012 günü saat 22.00 sıralarında, Menemen ilçesi Emiralem beldesinde bulunan hal kavşağında meydana geldi. Şenol Özbek idaresindeki otomobil, karşı yönden gelen emekli taksici Halil Bilgilol yönetimindeki araçla çarpıştı. Kazada emekli Yarbay Şenol Özbek ve diğer otomobilin sürücüsü Bilgilol olay yerinde hayatını kaybetti. Jandarma sorumluluk bölgesinde meydana gelen trafik kazasının detayları uzun süre öğrenilemedi. Özbek'in ölüm haberi, önce meslektaşları tarafından yazılan Twitter mesajlarıyla duyuldu.