Cumhuriyet Savcısı Aslı Cevizoğlu, görev yapıtğı Sarıyer"de bir gencin önce ıslıklı tacizine ardından da tacizcinin ağabeyinin tokatlı saldırısına maruz kaldı. İki genç hakkında da 9 yıla kadar hapis talebiyle dava açıldı.

Savcı Aslı Betül Cevizoğlu"na “ıslıklı ve sözlü” tacizde bulundukları iddiasıyla 15 gün cezaevinde tutulan 2 kardeş hakkında, 9 yıla kadar hapis istemiyle kamu davası açıldı. Cumhuriyet Savcısı Aslı Betül Cevizoğlu ile 2 kardeşi adliyelik eden olan, 6 Temmuz 2009"da Sarıyer"de meydana geldi. O dönemde Sarıyer Adliyesi"nde görev yapan, ancak bu olaydan sonra Malatya"ya tayin edilen Cevizoğlu, öğle yemeği için dışarıda olduğu sırada iddialara göre Murat K. (24) isimli bir gencin önce ıslıklı, sonra da “Lan bu karıyla ne yapılmaz ki, anam anam” şeklindeki sözlü tacizine uğradı. Savcı Cevizoğlu"nun bu tacize yanıtı, “Ne yapıyorsun sen? Bunu dedin de ne oldu? Eline ne geçti? Utanmıyor musun? Üstelik ben Cumhuriyet Savcısıyım. Seni şikayet etsem ne olur?” oldu.

Başka bir kadına ıslık çaldım

Bunun üzerine genç önce, “Dediysem ne olur? İyi yaptım” diyerek “diklendi” ardından da “Ben başka bir kadına ıslık çaldım” diyerek “geri adım” attı. Savcı Cevizoğlu ile Murat K. arasındaki tartışmaya, kısa bir süre sonra gencin ağabeyi Arif K. (31) da “Yürü git lan. Islık çaldıysa ne olmuş? Laf attıysa ne olmuş, o... karı” sözleriyle dahil oldu. Tartışmanın ardından kaçmaya çalışan kardeşlere, savcı Cevizoğlu müdahale etti. Cevizoğlu, bu sırada Murat K."dan tokat yedi. Bununla yetinmeyen gençler, savcıya yönelik, “S... seni defol git o... Gebertirim lan seni” şeklinde küfürler savurdu. Kardeşler polis tarafından gözaltına alınırken savcı Cevizoğlu, hastaneye giderek, “basit tıbbı müdahale ile giderilecek şekilde yaralanmaktan” rapor aldı. İlçe merkezinin göbeğinde, onlarca kişinin gözü önünde gerçekleşen inanılmaz olay, daha sonra Sarıyer Cumhuriyet Savcılığı"na intikal ettirildi. Savcılığa çıkarılan kardeşlerden Murat K., olay sırasında ağabeyiyle birlikte müşterilerine ait bir dükkanda olduklarını belirtti. Hakkındaki iddiaları reddeden Murat K., “İşim bittikten sonra ben alt kata indim. Üst kattaki ağabeyim, seslenerek nerede olduğumu sorunca ben de yerimi belirtmek için kendisine ıslık çaldım. O sırada hemen önümüzden geçmekte olan şikayetçi tişörtümün yakasını tutarak, "Bana nasıl laf atarsın" sözleriyle beni tartakladı. Beni yanlış anladığın söylesem de beni dinlemedi. Ben de bunun üzerine sinirle bir tokat vurdum” dedi.

Savcı bizi karakolda dövdü

Savcı Cevizoğlu"nun kendilerine, “Siz benim kim olduğumu biliyor musunuz” dediğini ileri süren Murat K., “Hanım hanımcık göründüğü için savcı olduğuna inanmadım. Karakola götürüldüğümüzde savcı, polise bizi yere yatırmasını söyledi. Tekmeyle yüzüme 2-3 kez vurdu. Sinkaflı küfürler ettikten sonra duvardaki tabloyu yüzümde kırdı. Burnumun ucundaki morluk da bu yüzden oluştu” iddialarında bulundu. Ağabey Arif K. ise “Müşterinin dükkanında alt kata indiğimde kardeşimin bir kadınla tartıştığını gördüm. Kadına ne olduğunu sorunca kardeşimin kendisine ıslık çalıp laf attığını söyledi. Ben kardeşime böyle bir şey yapıp yapmadığını sorunca bana, "Hayır ıslık çalmadım" diye yanıt verdi. Ben böyle bir şey yok deyince de "Siz benim kim olduğumu biliyor musunuz? Birazdan göreceksiniz" diye tehditlerde bulundu.

"Hikaye uydurmuşlar"

Zanlılar Murat ve Arif K."nın, ”Bizi karakola çektirip, dövdü” iddiasına savcı Cevizoğlu ise hakkındaki iddiaları yalanladı. Cevizoğlu, ”Olayın mağduru benim. Yol ortasında tacize uğrayan benim ama suçlanmaya çalışılıyorum. Ben, kendilerinden şikayetçi olduktan sonra polislere, sanıkları nezarete koymayıp, hemen adliyeye sevk etmelerini istedim. Çünkü o gün nöbetçi savcı bendim. Karakolda onları dövdüğümü iddia etmişler. Böyle bir şey olabilir mi? Karakolun kamera kayıtları ortada. İzlenirse gerçekler ortaya çıkar. Sanıklar, "Kendimizi nasıl kurtarırız" diye düşünüp, böyle bir hikaye uydurmuşlar. Savcı olmamı bir kenara bırakın ben oradan geçmekte olan bir kadınım. Burada söz konusu olan bir savcı değil, tacize uğramış, dayak yemiş bir kadındır. Hiçbir kadının kaldıramayacağı bir olay bu “ dedi.

Zanlılar tahliye oldu savcının tayini çıktı

Savcılıktaki ifadelerinin ardından Sarıyer Nöbetçi Sulh Ceza Mahkemesi"ne sevk edilen zanlılar, ” yaralama“ ve ”cinsel taciz“ suçlarından tutuklanarak cezaevine gönderildi. Tutuklanan kardeşlerden Arif K., 3 gün, kardeşi Murat K. da 15 gün cezaevinde kaldı. Her iki kardeş de üst mahkemeye yapılan itirazların sonucunda tahliye edildi. Savcı Cevizoğlu ise Murat K."nın tahliye edildiği gün açıklanan ”2009 yılı Adli Yargı Yaz Kararnamesi” ile Malatya"ya tayin edildi. Taciz olayıyla ilgili soruşturma da 11 ay sonra tamamlandı. Savcılık, K. kardeşler hakkında ”kasten yaralama“,

”cinsel taciz“, ”hakaret“ ve ”tehdit“ suçlarından, 2 yıldan 9 yıla kadar hapis istemiyle yargılanmaları talebiyle iddianame hazırladı. K. kardeşlerin yargılanmasına önümüzdeki günlerde Sarıyer 3. Asliye Ceza Mahkemesi"nde başlanacak.