AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çelik'in, Konya'da katıldığı bir programda, ''1995 yılında üniversitedeki odasına dönemin valisi tarafından bomba koydurulduğu'' yönündeki sözleri, Özel Yetkili Van Cumhuriyet Başsavcıvekilliği'ni harekete geçirdi.
Çelik'in basına yansıyan sözlerini ihbar olarak kabul eden Başsavcıvekili Halil Yılar, faili bulunamadığı için yıllardır rafta bekletilen soruşturma dosyasını yeniden incelemeye aldı.

1995 yılındaki olayın ardından çekilen fotoğraflar, olay yeri inceleme tutanakları, krokiler ile Hüseyin Çelik'e ve tanıklara ait ifadelerin yer aldığı soruşturma dosyasında, ''somut delil ve failleri bulunmadığı'' gerekçesiyle dava açılamadığını gören Başsavcıvekili Yılar, Çelik'in iddialarının araştırılması ve soruşturmanın genişletilmesi için Cumhuriyet Savcısı Mehmet Ali Canavcı'yı görevlendirdi.

Savcı Canavcı'nın da dosyayı inceledikten sonra AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çelik ile dönemin Valisi Mahmut Yılbaş'ın ifadelerine başvuracağı belirtildi.

Çelik ve Yılbaş'ın ifadelerinin ardından olay yeri inceleme tutanaklarında imzası bulunan kamu görevlilerinin ve tarafların tanık olarak göstereceği kişilerin de dinleneceği kaydedildi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çelik, 2 Temmuz'da Konya'da katıldığı bir programda, ''1995'te benim üniversitemdeki odama bomba konuldu. Yiyecek ekmeğimiz vardı, bir şey olmadı. Günlerce ben kriminal laboratuvarını aradım, 'ne oldu?' diye. En sonunda yetkililer 'Boşuna üstüne gitme zarar görürsün' dediler. Nedir bunun adı, siz bunu nasıl izah ediyorsunuz? İlk defa burada söylüyorum. Dönemin emniyet müdürü bana 'Sayın hocam ne diyeceğimi şaşırmış vaziyetteyim, sizin odanıza bombayı vali koydurdu' dedi. Türkiye bunları yaşadı'' ifadelerini kullanmıştı.