Ergenekon soruşturması kapsamında gözaltına alınan Odatv"nin Genel Yayın Yönetmeni Barış Pehlivan ve Haber Müdürü Barış Terkoğlu ile Editör Ayhan Bozkurt"un savcılıktaki işlemleri tamamlandı.

Ergenekon savcısı Zekeriya Öz tarafından yürütülen soruşturmada Oda Tv"nin Genel Yayın Yönetmeni Barış Pehlivan ve Haber Müdürü Barış Terkoğlu tutuklanması istemiyle mahkemeye sevk edildi. Editör Ayhan Bozkurt ise savcılık sorgusunun ardından serbest bırakıldı. Soner Yalçın"ın ise sorgusu sürüyor.

BOZKURT 30 SAYFA İFADE VERDİ

Beşiktaş"taki İstanbul Adliyesi"ne getirilen şüphelilerden ilk olarak Odatv"nin editörlerinden Ayhan Bozkurt sorgulandı. Ergenekon savcısı Zekeriya Öz tarafından ifadesi alınan Bozkurt yaklaşık 30 sayfa ifade verdi. İfade işlemi yaklaşık 1 buçuk saat sürdü.

PEHLİVAN 40 SAYFA İFADE VERDİ

Bozkurt"un ardından Genel Yayın Yönetmeni Barış Pehlivan"ın ifadesi alındı. 3 buçuk saat ifade veren Pehlivan, yaklaşık 40 sayfa ifade verdi.

ODATV"DE EL KONULAN DİJİTAL DÖKÜMANLAR

Odatv"nin Haber Müdürü Barış Terkoğlu"nun ifadesi ise savcı Süleyman Pehlivan tarafından alındı. Yaklaşık 3 sayfalık ifadesinde Terkoğlu"na, Odatv"deki aramalarda ele geçirildiği iddia edilen dijital dokümanlar soruldu.

MEDYANIN YENİDEN YAPILANDIRILMASINA İLİŞKİN BELGE SORULDU

Terkoğlu"na dijital dokümanlar arasında yer aldığı iddia edilen "hangi örgütün hangi gazeteciyi kullanılacağına ve medyanın yeniden yapılandırılmasına" dair bilgiler olduğu öğrenilen "Ulusal Medya 2010" adlı dokümana ilişkin sorular yöneltildiği öğrenildi.

NEDİM ŞENER"İN GÜLEN İLE İLGİLİ KİTABI SORULDU

Gazeteci Nedim Şener"in "Ergenekon Belgelerinde Fethullah Gülen ve Cemaat" isimli kitabı da sorguda Terkoğlu"na sorulduğu belirtildi. Terkoğlu"na "Söz konusu bu kitabın tamamı sizin bilgisayarlarınızda doküman olarak yer aldığı görüldü. Bu kitap neden bilgisayarınızda yer alıyor?" sorusunun sorulduğu öğrenildi.

NİHAT GENÇ SORUSU

Terkoğlu'na gazeteci-yazar Nihat Genç ile Odatv arasında ilişkinin sorulduğu ve Terkoğlu"nun bu soruya "Genç Odatv"nin yazarlarından biridir" diye yanıt verdiği belirtildi.

HÂKİM VE SAVCILARIN HABERİNİ NEDEN YAPTINIZ

Terkoğlu ayrıca internet sitesinde yayınlanan, "Hâkim ve savcıların iftar yemeği", "Mısır ayaklanması Türkiye"ye sıçrar mı?" şeklindeki haberlerin de neden yapıldığının sorulduğu öğrenildi.

YALÇIN KÜÇÜK İLE YAPILAN TELEFON GÖRÜŞMELERİ SORULDU

Ayrıca şüphelilere Ergenekon sanığı Yalçın Küçük ile Odatv çalışanları arasında dinlemeye takılan telefon görüşmelerinin içeriğine ilişkin sorular sorulduğu da öğrenildi.

Hürriyet