Bu konuyla ilgili emniyetimiz, savcılarımız gerekeni yapacaktır" dedi.
Kültür ve Turizm Bakanı Günay, bakanlık binasında gerçekleştirilen Avrupa Seçkin Destinasyonları Yarışması ödül törenine katıldı. Bakan Günay burada yaptığı konuşmada, AB Komisyonu ile birlikte yürütülen bu projeyle az bilinen ama kültürel vasıflarıyla, tarihsel vasıflarıyla öne çıkarılması gerekilen yerlerin tanıtımını amaçladıklarını dile getirdi. "Bu proje, ülke düzeyine turizmi yaymak ve çeşitlendirmek olan hedefimize uyuyor" diyen Günay, Türkiye'nin sadece deniz turizmi ülkesi olmadığını, farklı

kültürel ve tarihsel değerleri olan bir ülke olduğunu vurguladı. Ekim ayında Brüksel'de yapılan Avrupalı Seçkin Destinasyonlar Yarışmasında Kars, Bolu, Kastamonu ve Bursanın değerlendirmeye gireceğini anlatan Günay, "Bugün bir sonuç toplantısı yapmıyoruz. Başlangıç toplantısı yapıyoruz" dedi.

Günay, bundan sonra kendilerinin farkına vararak illerinin yaşam tarzı düzenlerini ülke ve uluslararası düzeyde tanıtmayı amaçlarını dile getirdi. Bakan Günay daha sonra ödülleri takdim etti. Yarışmada, 2008 yılı yarışma ödülünü Kırkpınar etkinlikleriyle Edirne alırken, 2009 yılı ödülünü "Kuyucuk Gölü Yaban Hayatı Geliştirme Sahası" ile Kars başta olmak üzere, Bolu, Cide/Kastamonu ve Gölyazı/Bursa aldı.

Günay, ödül töreninin ardından gazetecilerin sorularını cevaplandırdı. Bir gazetecinin, "Topkapı'da yaşanan olaylarla ilgili yaptığınız açıklamalardan dolayı sert eleştiriler aldınız. Bu konuda ki düşünceniz nedir?" yönündeki bir soru üzerine, "Türkiye'nin imajını, İstanbul'un imajını, Türkiye'nin gelişme çizgisini hangi amaçla olursa olsun kimsenin bu şekilde gölgelendirmeye hakkı yok. Bu konuyla ilgili emniyetimiz, savcılarımız gerekeni yapacaktır" diye cevap verdi.