Muğla’nın Marmaris İlçesi’nde, savcı Mesut Pektaş’ın evinden dijital fotoğraf makinesi çaldığı iddiasıyla gözaltına alınan 25 yaşındaki Engin Orak çıkartıldığı mahkemece tutuklandı. Parmak izinden yola çıkılarak yakalanan şüphelinin hurdacılık yaptığı ve daha önce de çeşitli suçlardan poliste kaydının bulunduğu öğrenildi.

Olay, Marmaris Adliyesi’nde görevli savcı Mesut Pektaş’ın Çıldır Mahallesi’ndeki evinde, geçen salı gecesi meydana geldi. İddiaya göre, gece savcı Pektaş’ın zemin kattaki evine, balkon kapısını tornavidayla açıp giren şüpheli, salondaki masanın üzerinde duran dijital fotoğraf makinesini aldı. Bu sırada gürültüye uyanan savcı Pektaş’ın eşi Şerife Pektaş, hırsızla karşı karşıya gelince çığlık attı, yardım istedi. Paniğe kapılan hırsız, eve girdiği yerden dışarı çıkıp, kaçtı. Savcı Mesut Pektaş’ın evinde parmak izi çalışması yapan polis, şüphelinin, daha önce çeşitli suçlardan 11 kaydı bulunan Engin Orak olduğunu belirledi. Orak’ın kimlik bilgileri diğer birimlere de dağıtıldı.

SATMAK İSTERKEN YAKALANDI

Polis tarafından her yerde aranan Engin Orak, Atatürk Caddesi’ndeki plajda elinde, çaldığı ileri sürülen fotoğraf makinesiyle gezdiği sırada sivil polisler tarafından görüldü. Takibe alınan Orak’ın, Yeni Yol Caddesi’ndeki bir dükkana girdiği gören polis, çevrede önlem aldı. Takip edildiğinden habersiz olan Engin Orak, fotoğraf makinesini 150 liraya satmak isterken polis tarafından yakalandı. Gözaltına alınan Orak, önce fotoğraf makinesinin kendine ait olduğunu söyledi, ancak daha sonra suçunu itiraf etti.

Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen Engin Orak, çıkartıldığı mahkemece tutuklandı.