Berkin Elvan'ın ölümüne ilişkin soruşturmayı yürüten İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Memur Suçları Bürosu SavcısıMehmet Selim Kiraz, ÇağlayanAdliyesi'ndeki odasında DHKP-C'liler tarafından rehin alındı.

Savcının rehin alınmasından sonra adliyeye çok sayıda polis ve özel harekat timi geldi.

SİLAH SESLERİ DUYULDU

Adliyeden son gelen bilgilere göre adliyede silah sesleri yükselmeye başladı. Polis ve özel harekat timlerinin savcıyı kurtaramak için operasyona başladığı belirtiliyor.

İki bomba sesi ve yüzden fazla silah sesinin duyulmasıyla birlikte operasyon başladı.

SAVCI YARALI
Saat 20.30 itibariyle adliyeden 2 patlama sesi ve yüzlerce silah sesi duyuldu. 21.00 sularında adliyeye gelen ambulansın hızla olay yerinden ayrılığı ayrıldı.

Operasyonda alınan ilk bilgiye göre İstanbul Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz ağır yaralanırken 2 terörist öldürüldü.

 

Başsavcılık'tan rehine olayına ilişkin açıklama

"Bugün iki teröristin adliyemize girereksavcımız Mehmet Selim beyin odasına girmişler ve rehin almışlardır. 6 saat boyunca gerek emniyet teşkilatı, gerek başsavcılığımız, vekillerimiz iletişim kanallarını açık bırakmak suretiyle yapılması lazım gelen bütün görüşmeleri yapmış, bu arada İstanbul Barosu Başkanımız Ümit Kocasakal da bu iletişim kanallarının kurulmasında emniyet teşkilatına yardımcı olmuştur."

SİLAH SESLERİ GELİNCE OPERASYON BAŞLADI

6 saat boyunca sabırla ve metanetle ve bütün güvenlik önlemlerini almak şartıyla, yapmış olduğumuz çalışmalar sonucunda maalesef teröristler telefonla iletişim kurulduğu bir anda rehin almış oldukları başsavcımızın odasından silah seslerinin gelmesi üzerine, emniyet birimlerimiz güvenlik kuvvetlerimiz odaya operasyon yapmışlardır.

2 TERÖRİST ÖLDÜRÜLDÜ

Yapılan operasyon sonucu iki teröristin ölü olarak ele geçirildiğini söyledi.

SAVCI KİRAZ AĞIR YARALI

Mehmet Selim Kiraz'ın yaralı olarak hastaneye kaldırıldığını belirtip savcıya acil şifalar diledi.

"... O EL KIRILACAKTIR"

Selami Altınok, sözlerinin sonunda, ''Devletin savcısına, görevlilerine nerede bir el kalkarsa güvenlik görevlilerimiz o eli kıracaktır'' ifadelerini kullandı.