Ergenekon soruşturmasının Erzincan ayağına yönelik yapılan operasyonda gözaltına alınan ve sonra da tutuklanan İlhan Cihaner'in gözaltına alınması sırasında yaşananları görüntüleri ortaya çıktı.

Dün Haber Türk'te Didem Yılmaz'ın hazırlayıp sunduğu “Gün Ortası” programına bağlanan İlhan Cihaner, canlı yayında öyle bir açıklama yaptı ki bu nasıl hukuk adamı dedirtti.

“Hukuka saygımdan dolayı direnmedim” diyen ama bu arada Mahkeme kararını uygulamaya çalışan Savcı ve polislere her türlü zorluğu çıkaran Cihaner, direnme olsaydı orda kafa göz dağılmış polislerin savcıların görüntüleri hiç hoş olmazdı.” dedi.

İşte “hukuka saygılı” İlhan Cihaner'in o açıklaması;

Direnmiyorum direnme söz konusu değil. Direnme olumsuz sonuçlar doğurabilirdi. Ben sokak kabadayısı değilim. Tek pişmanlık  bana fiziki müdahalede bulunmaya çalışan Cumhuriyat başsavcısı olması artık kendisini ne zannediyorsa ona karşılık vermediğimden dolayı çok pişmanım onun dışında orda direnme söz konusu değil kanunsuz bir gözaltıdır.

Yani ilçe tarım müdüründen gelen kişilerin bir insanın göz altına almasıyla oraya gelenlerin beni gözaltına alınması arasında hiçbir fark yoktur. Ama genede ben sorumlu davrandım hem hukuk açısından hemde fiziki açıdan direnmedim. Zaten direnme olasydı orda kafa göz dağılmış polislerin savcıların görüntüleri hiç hoş olmazdı. Direniş öyle olmaz direnseydim görürlerde direniş nasıl olacağını. Eğer direnme olsaydı orada birkaç kişi yıkardım yere.