Trabzonspor"da Hugo Broos"un yardımcısı, teknik heyetin iki numaralı ismi Metin Diyadin konuştu... TRT 3"te yayınlanan Futbol Futbol adlı programda Diyadin, takımın çıkışa geçişini ve Bordo-Mavililer"deki son gelişmeleri anlattı. İşte Diyadin"in çarpıcı açıklamaları: “Özellikle oynadığımız iki Toulouse maçı bizi çok yordu. Bu karşılaşmalarda görev yapan isimlerin çoğunluğu da, lig maçlarında aynı hafta görev yaptı. Ayrıca Gökhan Ünal"ın sakatlığı bizi etkiledi. Forvette de ne yazık ki alternatifimiz yok. Umut ve Gökhan, geçen sezon bu takımı gol yollarında sırtlayan iki isim. Ancak beraber oynamadıklarında etkili olamıyorlar. Umut bu bölgede yalnız kaldı. Ancak Gökhan"ın dönmesiyle ise ikisi de çıkışa geçti.”

"Daha çok çalışmalıyız"
“Bu takıma bir de Yattara katılacak. Takımla çalışmalara da başladı. En kısa zamanda dönmesini bekliyoruz. Her takımın kazanması için mücadele etmesi gerekiyor ama o takımlarda bazen iki oyuncu çıkıyor maçı alıyor. Ancak Trabzon için durum farklı. Bizim galip gelebilmemiz için kazanma arzusu ve mücadele şart. Son iki haftada çok iyi oynamadık. Ama bu çocuklar sahada ellerinden geleni yaptı. Daha iyi olmak için çok çalışmamız gerekiyor, hedefleri olan bir camiadayız.”

Mevcut kadroya göre...
“Takımda çok fazla değişiklik yapmadık. Açıkçası elimizdeki mevcut kadroyu en iyi şekilde kullandığımızı düşünüyorum. Alanzinho"nun ideal bir sol kanat oyuncusu olduğunu düşünmüyorum. Şimdi Gabriç kötü de oynasa bu bölgenin adamı. Ancak Alanziho, forvet arkasında ya da hücumda etkili olabilecek bir futbolcumuz. Adamını kolay geçiyor, serbest oynatılmasında fayda olacaktır.”/fanatik