Beşiktaş Teknik Direktörü Mustafa Denizli, iki kulüp yöneticilerinin açıklamalarıyla gerdiği ortamı yumuşattı, 'Kim ne derse desin biz oraya futbol oynamaya gidiyoruz” diyerek centilmenlik mesajı verdi.

Beşiktaş Teknik Direktörü Mustafa Denizli, Bursa maçı öncesi gergin bir atmosfer oluşturulmasından duyduğu rahatsızlığı dile getirdi. “Biz Bursa'ya savaşa değil, futbol oynamaya gidiyoruz” diyen Denizli, “Centilmenlik kuralları dışına çıkmayacağız. Herhangi bir deplasman gibi, bu maça gideceğiz” diye konuştu.

DEMİRÖREN: CAMİA İÇİN...

Başkan Yıldırım Demirören'in ise takım Bursa'ya hareket etmeden önce futbolcularla yaptığı toplantıda, “Camiamız ve taraftarımız için oynayın. Tahriklere kapılmayın. Saha içinde dostluk, centilmenlik, sportif yarış nasıl yapılır, bunu gösterip, ders vereceğiz” dediği öğrenildi. Öte yandan Beşiktaş yönetimi takımı maç öncesi ve sonrası koruması için Bursa emniyetinden güvenlik talep etti.


Bakan'dan çağrı: Gerginlik bitsin

Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Murat Başesgioğlu'nun Beşiktaş ve Bursaspor başkanlarını telefonla arayarak karşılaşma öncesi tansiyonu düşürmelerini istediği öğrenildi. Her iki tarafın da suçlayıcı açıklamalarından rahatsız olan Başesgioğlu'nun, kulüp başkanlarıyla görüşerek ortamı yumuşatmalarını ve barışı sağlamaları gerektiğini vurguladığı bildirildi. Bakan'ın telefon görüşmesinde, “Artık bu durumun bitmesi için harekete geçin. Her seferinde yaşanan bu tatsızlığın son bulması lazım. Gerekirse bu işi hep beraber bitirelim” dediği öğrenildi.


Kartal, 4 eksikle Bursa'da

Beşiktaş, Bursaspor ile deplasmanda yapacağı maçın hazırlıklarını tamamlayarak tam 3 otobüsle Bursa'ya gitti.

Bir otobüste futbolcular ve teknik kadro yer alırken, 2. otobüste başkan Yıldırım Demirören ve yöneticiler yer aldı. 3. otobüste ise kulüp korumaları ve görevlileriyle birlikte masör, malzemeci ve doktor bulundu. Siyah-beyazlılarda kart cezalısı Sivok, sakat Cisse ile Seriç ve Tuna yer almadı.