Libya lideri Muammer Kaddafi"ye bağlı
güçlerin, ülkenin doğusundaki Brega kentinin kontrolünü yeniden ele geçirdiği bildirildi.

El Cezire televizyonu, muhaliflerle Kaddafi birlikleri arasında çıkan şiddetli çatışmaların ardından kentin kontrolünün tekrar Kaddafi"ye geçtiğini
duyurdu.

Haberde, Brega bölgesindeki bir havaalanının da Kaddafi"ye bağlı güçlerin denetimine geçtiği belirtildi.

Kaddafi'ye bağlı güçler saldırıya geçti

El Cezire, savaş uçaklarının, muhaliflerin bir askeri üs ve silah deposunun denetimini elinde tuttuğu bölgedeki Ecdebiye kasabasını bombaladığını da bildirdi.

LİBYA HÜKÜMETİ SALDIRI HABERLERİNİ YALANLADI

Libya hükümeti, ülkenin doğusunda isyancıların elindeki şehirlere karşı saldırı haberlerini yalanladı.

Libya hükümetinin sözcüsü Musa İbrahim, Marsa El Brega ile Ecdebiye'ye saldırı haberlerinin sorulması üzerine, "Bunu şüpheyle karşılıyorum. Bunun da yanlış haberlerden biri olduğunu zannediyorum" dedi.

Bu arada isyancıların bir sözcüsü, petrol ihracat terminali konumundaki Marsa El Brega'nın kontrolünü yeniden ele geçirdiklerini söyledi.

17 Şubat koalisyonunun sözcüsü Mustafa Heriyani, Reuters'a açıklamasında, "Bu sabah Brega'yı ele geçirmeye kalkıştılar, ancak başarısız oldular. Şehir tekrar devrimcilerin kontrolünde" dedi ve hükümetin her tür psikolojik savaşa başvurduğunu söyledi.

Heriyani, "Muhtemelen yabancıların yardımını isteyeceğiz. Muhtemelen stratejik noktalara hava saldırıları Kaddafi'nin tabutuna son çiviyi çakacak" diye konuştu.

Koalisyonun sözcüsü, Ecdeyibe'yle ilgili olarak da şehirde durumun istikrarlı olduğunu, insanların büyük bir saldırıya karşı gruplaştığını, halen vur-kaç saldırılarının yapıldığını belirtti.

Libya lideri Muammer Kaddafi'ye bağlı güçlerin, ülkenin doğusundaki Brega kentinin kontrolünü yeniden ele geçirdiğini bildiren El Cezire, savaş uçaklarının, muhaliflerin bir askeri üs ve silah deposunun denetimini elinde tuttuğu bölgedeki Ecdebiye kasabasını bombaladığını bildirmişti.

ÇATIŞMALARDA 2 KİŞİ ÖLDÜ

Libya'nın doğusunda Muammer Kaddafi kuvvetlerinin hedeflediği Brega kentindeki çatışmalarda iki kişinin öldüğü bildirildi.

Görgü tanıklarının ifadesine göre, isyancılar tarafından kontrolünün yeniden ele geçirildiği kentteki çatışmalarda iki kişi öldü.

Bu arada, Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği (BMMYK) sözcüsü Sybella Wilkes Cenevre'de yaptığı açıklamada, bölgedeki BM görevlilerinin bildirdiğine göre, Libya'dan Tunus sınırına gelen kalabalığın kilometrelerce uzadığını belirterek, bu insanları tahliye etmek için uçak sağlanması çağrısı yaptı.

Wilkes, "Bölgedeki meslektaşlarım sınırı geçmek için acele eden kalabalığın kilometrelerce uzadığını bildirdiler. Dondurucu soğukta, yağmurda 3-4 gündür gece gündüz açık havadalar. Tam bir kaos. Mısır'a şimdiden 77 bin 320 kişi geçti. Tunus'a da aynı, belki 10 bin kişi daha fazla geçebildi. Yaklaşık 150 bin kişi Libya'dan kaçtı" dedi.

A.A