Dünyanın lider Kurumsal Uygulama Yazılımları sağlayıcısı SAP, yılın en büyük bilişim etkinliklerinden biri olan SAP FORUM 2011’de dünyanın en büyük satranç ustalarından biri olan Garry Kasparov’u ağırlamaya hazırlanıyor. Strateji ve inovasyon alanında kurgusal yaklaşımıyla tanınan Garry Kasparov, SAP World Tour kapsamında 23 Eylül 2011, Cuma günü düzenlenecek SAP FORUM’un açılış konuşmasını yapacak.

Kasparov değişen dünyada yaşanan rekabeti masaya yatıracak ve katılımcılara strateji geliştirme üzerine değerli tavsiyelerde bulunacak. Etkinliğe katılan farklı sektörlerden binlerce yönetici, bürokrat, sivil toplum kuruluşu, medya temsilcisi ve öncü teknoloji firmasının Kasparov’un konuşmasını yakından takip etmesi bekleniyor.

SAP’nin SAP World Tour kapsamında 23 Eylül 2011 Cuma günü Lütfi Kırdar Kongre ve Rumeli Sergi Sarayı’nda on altıncısını düzenleyeceği SAP FORUM 2011’de bir saat süren bir konuşma yapacak olan Garry Kasparov, değişen dünyada yaşanan rekabeti masaya yatıracak ve katılımcılara strateji geliştirme üzerine önemli tavsiyelerde bulunacak. Etkinliğe katılan farklı sektörlerden binlerce yönetici, bürokrat, sivil toplum kuruluşu, medya temsilcisi ve öncü teknoloji firmasının Kasparov’un konuşmasını yakından takip etmesi bekleniyor.

Garry Kasparov’un konuşmasının ardından katılımcılar, 14 salonda düzenlenen 100’e yakın sunumu takip edebilecekler. SAP FORUM 2011, tüm sektörlere özel yeni teknolojiler, müşterilerin ağzından başarı hikayeleri, vizyoner paylaşımlar, SAP uzmanları ile birebir görüşmeler için “Meet the Expert“ standları, bellek içi teknolojileri, mobilite ve bulut bilişim konularını kapsayan geniş demo alanı ile dopdolu bir içeriğe sahip.

Tamamı iş dünyasından 5.000’in üzerinde kişi tarafından izlenmesi beklenen SAP FORUM, katılımcılara SAP’nin tüm ekosistemini keşfetme imkanı veriyor; sektör ve çözüme odaklanan paralel seansları ile etkinlik onlarca sektörden binlerce yönetici, bürokrat, sivil toplum kuruluşu, medya temsilcisi ve teknoloji sağlayıcıyı buluşturuyor.

SAP’nin kurumsal yazılımlar alanındaki en son yeniliklerini www.sap.com/turkey adresinden öğrenebilirsiniz.

Garry Kasparov hakkında

Satranç dünyasının büyük ismi Garry Kasparov, 1963 Bakü doğumludur. Sadece 5 yaşındayken adım attığı satranç dünyasında, ilk şampiyonluğunu 12-13 yaşlarında Sovyet Küçükler Şampiyonası’nda elde eden Kasparov, sayısız şampiyonluğa imza atarak erken yaşlarda adından söz ettirdi. Dönemin satranç ustası Anatoli Karpov’u, 22 yaşındayken, 1985 yılında yapılan maçta yenerek elde ettiği dünya şampiyonluğunu 2000 yılına kadar korumuştur. Şimdiye kadar gerçekleştirilmiş en yüksek ELO puanını (2851 puan) 1999 yılında gerçekleştiren büyük usta, 2005 yılında birincilikle tamamladığı Linares turnuvası ardından, aktif satrancı bıraktığını açıklamıştır.

Kasparov isminin satranç çevreleri dışında da dünya çapında bilinmesi ise Usta’nın 1996’da bilgisayara (IBM’in gelişirdiği Deep Blue adlı bilgisayar) karşı yarışmasıyla gerçekleşti. Kasparov, saniyede 50 milyon hamleyi hesaplayabilen bu bilgisayarı ilk karşılaşmada 4-2’lik bir sonuçla yenmeyi başardı. Bilgisayarın biraz daha geliştirilmesinin ardından, 1997 yılında bir rövanş maçı gerçekleştirildi ve bilgisayarın maçı 2,5’a karşı 3,5 puanla almasıyla beraberlik sağlanmış oldu.