Adana'da 3 metre duvarlala çevrili alarm ve güvenlik kamerası ile korunan şato gibi eve kaleşnifoklu baskında hayatını kaybeden gencin amcası Mehmet Demir, "Devletimizden ve polisimizden rica ediyoruz, failler biran önce bulunsun, aşiretimizi kontrol etmekte zorlanıyoruz" dedi.


Edinilen bilgiye göre, olay, merkez Sarıçam ilçesinde 23 Mayıs 2014 günü akşam meydana geldi. İddiaya göre, Şuayip Demir'in 19 yaşındaki oğlu Mazlum Demir bahçeye sigara içmek için çıktığı sırada kaleşnikoflu saldırı sonucu hayatını kaybetti.

"ÇOK BÜYÜK BASKI ALTINDAYIZ"

Mazlum Demir'in amcası Mehmet Demir, "Devletimize, polisimize inanıyoruz çok yoğun bir şekilde çalışıyorlar. Ama biran önce bu cinayetin aydınlatılmasını istiyoruz. Çünkü biz Şıhanlı ailesi olarak çok büyük bir baskı altındayız. Yani akrabalarımızı kontrol etmekte zorlanıyoruz. Kendi kafalarına göre hedef seçip birilerine saldırırlar diye korkuyoruz. Çünkü onların da ciğeri yanmış. Allah korusun intikam hırsıyla başka yerlere yönlenebilirler. Biz devletimizden, polisimizden, emniyet müdürümüzünden rica ediyoruz biran önce Şıhanlı ailesi olarak bu olayın çözülmesini faillerinin bulunmasını istiyoruz" dedi.

Demir, saldırı yapan kişinin olayın oluş şeklinden çok profesyonel olduğunu ifade ederek, "Süngü takıp gelmiş, buraya süngü ile neden gelir mermisi bittiğinde süngü ile müdahale etmek için. Süngü ile gelen ya ölmeye ya öldürmeye gelir" diye konuştu.

KALEŞNİKOFU BIRAKIP KAÇMIŞ

Bu arada, cinayetle ilgili yeni gelişmelerde yaşandı. Katilin, evin yapısını bildiği bu nedenle daha önce keşif yaptığı ön tarafın yaklaşık 3 metre duvarlarla çevrili olduğu için arka taraftaki 1 metre yükseklikteki tel örgülerin üzerinden zeytin ağaçlarının olduğu kısma girip burada ağacın altına siper aldığı belirlendi. Ayrıca katilin gence sıktıktan sonra kaleşnikofu alıp bahçe duvarının kenarına atıp kaçtığı, motosikletle geldiği kaskını bile alamadan kaçtığı belirlendi. Polis şimdi bütün bu delillerden yola çıkarak zanlıya ulaşmaya çalışıyor.

EV, KALE GİBİ KORUNUYORDU

Ailenin hasımları olduğu için 10 dönüm arazi üzerine yapılan evi korumak için aile ön tarafına 3 metre duvar çevirip, arka tarafa da tel örgü yaptırdı. Bunun yanı sıra kale gibi betonlarla korunan eve saat 23:00'den itibaren devreye giren alarm sistemi kuruldu. Alarm sisteminin yanı sıra evin hem ön tarafından, hem de arka tarafında 4 noktaya güvenlik kamerası sistemi konuldu. Güvenlik kamerasının olduğu yerin hemen alt kısmına da alarm sistemi yerleştirildi. Ancak bütün bu koruma çabasına rağmen Mazlum Demir'in ölümünün önüne geçilemedi.