Türkiye Partisi (TP) Genel Başkanı Abdüllatif Şener, Türkiye'de alternatif partinin TP olduğunu belirterek, yabancıları toprak satışını yasaklayacaklarını söyledi.

'Umudumuz Türkiye Partisi' sloganıyla Türkiye mitinglerini Samsun'dan başlatan TP Genel Başkanı Abdüllatif Şener, "Büyük Samsun Mitingi'ni dün Cumhuriyet Meydanı'nda gerçekleştirdi.

Türkiye'nin çeşitli illerinden ve Samsun'dan binlerce kişinin katıldığı mitinge eşi Berrin ve kızı Elif Şener ile katılan Abdüllatif Şener, partilileri selamladı. Parti yöneticilerinin ve il başkanlarının da halkı selamlamasının ardından ilk önce TP Samsun İl Başkanı Mehmet Ali Coşkuner, konuşma yaptı.

Tezahüratlar eşliğinde kürsüye gelen ve Samsunspor atkısı takarak konuşmasına şiirle başlayan Abdüllatif Şener, siyasetçinin siyaseti doğru yapıyorsa mutlu olduğunu, yanlış yapıyorsa mutsuzluğunun kaçınılmaz olduğunu söyledi.

Ağırlıklı olarak konuşmasında hükümeti eleştiren Şener, TBMM'de birçok yolsuzluk dosyasını bulunduğunu, dokunulmazlık zırhı nedeniyle raflarda çürüdüğünü, kendisiyle ilgili hiçbir dosya olmadığını belirterek, hesap sormak isteyenlerin sorabileceğini belirtti. Nerede bir yoksulluk

varsa orada yolsuzluğun olduğunu vurgulayan Şener, ülkenin her gün fakirleştiğini, zenginin ise daha da zenginleştiğini kaydetti. "Alternatif var mı diye soruyorlar, işte size alternatif" şeklinde partililere seslenen Şener, "TP demokratik bir partidir. Eski siyaset tarzı bitecek, yeni siyaset tarzı gelecek. Yeni siyaset TP'nin siyaseti olacaktır. İktidar olacağımız zaman yapacağımız ilk işler arasında Siyasi Partiler Kanunu'nun değiştirmek vardır. Siyasi kararlara halkı dahil edeceğiz.

Yolsuzlukla mücadele edecek, dokunulmazlıkları kaldıracağız. İhaleler ve imar değişiklikleri şeffaf olacak. Herkes bir tuşla tüm ihalelerin kime verildiğini, imar değişiklilerin nasıl yapıldığını görecek. Eskiden kim devlet ihalelerini kime vermiş bunu dahi görecek. Vatandaşın üzerindeki vergi yükü kaldırılacak" dedi.

Türkiye'de yabancılara toprak satışını yasaklayacaklarına dikkat çeken Şener, "TP olarak yabancılara toprak satışını kesin yasaklayacağız. Dünyada sermaye çok. Kapıları açar serbest bırakırsanız fanilanızı bile alırlar. Türkiye'de liyakat ve başarı pirim yapacak. TP dışarı değil içeri çalışacak. Ekonomiden biz anlarız. Ömrümüzü bu ülkeyi düşünerek geçirdik. Türkiye'yi ayağa kaldıracak projeleri biz yaparız. Dershaneler kapılacak, devlet elinde eğitime izin verilecek. Fındık üreticileri tüccarla karşı karşıya bırakılmayacak. Önümüzdeki yıllar fındıkta bereket yılları olacak, fındık üretimi artacak" diye konuştu.
Şener, emeklilerin ücretlerinin iyileştirileceği, işsizlikle mücadele edileceği, esnaf ve sanatkarın durumunun düzeltileceğini de sözlerine ekledi./iha