Türkiye'nin ihtiyacı olan satış uzmanlarının yerleştirilmesi ve işe yerleştirilmesi amacıyla düzenlenen “Satış Okulum Projesi” 22 Nisan 2008 tarihinde Aydın'ın Söke İlçesi'nde başlıyor. Ülke genelinde 7 ayrı bölgede ve 12 değişik merkezde aynı anda başlayacak olan proje kapsamındaki çalışmalarda, Söke eğitimlerin verileceği tek ilçe olma özelliği taşıyor.
Asamble Eğitim ve Danışmanlık Şirketi tarafından oluşturulmuş bir eğitim organizasyonu olan “Satış Okulum Projesi” kapsamında eğitim alacak kişilerin satış ile ilgili tüm detay ve incelikleri öğrenmeleri, kalifiye eleman olmaları hedefleniyor. Canlı yayınla sunuş, sms ve e-mail ile interaktif katılım eğitimlerinin verileceği, 4 hafta ve haftanın 2 günü olmak üzere toplam 32 saat sürecek olan kurs Söke ilçe merkezinde Söke Genç İşadamları Derneği (SÖGİAD) Konferans Salonu'nda düzenlenecek. Uzman eğitmenlerin sunumlarıyla satış teknikleri, vücut dilini kullanma, sunum teknikleri ve zaman yönetimini konuları öğretilirken; eğitimler konservatuar öğrencilerinin canlı performanslarıyla desteklenecek. Öğrenciler ders sırasında ücretsiz kısa mesajla ve e-posta yoluyla eğitmenlere soru da yöneltebilecek. Eğitimlerini tamamlayan elemanlar belirlenen çeşitli kuruluşlarda iş bulma imkanına sahip olacak.
Proje hakkında bilgiler veren SÖGİAD Basın Sözcüsü Hakan Özbaşlı, kurs ücretinin 250 YTL olarak açıklandığını ve kursiyerlere ödeme kolaylığı sağlanacağını söyledi. Projenin Türkiye'de istihdama yönelik gerçekleştirilen önemli projelerden bir tanesi olduğunu belirten Özbaşlı, “European School of Economies tarafından da desteklenen 'Satış Okulum Projesini' başarıyla tamamlayan kursiyerlere öncelik tanılanarak, aralarında Türkiye Genç İşadamları Konfederasyonu üyesi işyeri sahiplerinin de bulunduğu yurt genelindeki daha önceden belirlenen sponsor çeşitli firma ve şirketlerde istihdam edilmeleri sağlanacak. Projeden mezun olan kursiyerlere ait bilgiler özgeçmiş havuzunda toplanarak; sponsor şirketlerden sonra satış ve pazarlama uzmanı arayan Türkiye genelindeki şirketlere açılacak” dedi.