DTP"nin basın açıklamasının ardından bölücü örgüt yandaşlarının ev, işyeri ve otomobillerine hasar verdiği Beyoğlu Dolapdere"deki vatandaşlar yaşananlara tepkili.
Her şeyin bir anda geliştiğini anlatan semt sakinleri, ev, araba ve işyerlerinin taşlanması üzerine ellerine geçirdikleri taş, sopa ve satırlarla göstericilere karşılık verdiklerini söyledi.
Bölücü örgüt yandaşlarını ellerinde tabanca, satır ve sopalarla kovalayan semt sakinleri, semtlerinin mimlenmesi kaygısını taşıyor. Vatandaşlar, ev ve işyerlerine zarar verildiği için göstericilere saldırdıklarını anlattı.
Roman vatandaşların yanı sıra Edirneli, Sivaslı ve Mardinlilerin oturduğu mahallenin sakinleri tepkilerinin Kürtlere değil, terör yandaşlarına olduğunu belirtti. Basındaki tabancalı, baltalı, sopalı görüntüleriyle gündeme gelen mahalleliler, hareketlerinin organize değil, anlık gelişen bir tepki olduğunu savundu.
Bayrak astığı için saldırıların hedefi olan çay ocağına, olayların ardından dün dev bir Türk bayrağı asıldı. Duvarlarında Hazreti Ali"nin yanı sıra Atatürk posterleri bulunan çay ocağında çalışan Sami isimli genç, 4 gün önce de camlarının kırıldığını söyledi.
Mahallelerinde çok sayıda Alevinin de yaşadığını dile getiren çaycı genç, Alevi olmamalarına karşın mahalledeki Alevi dostları nedeniyle çay ocağına Hazreti Ali"nin posterini astıklarını söyledi.

Türk bayrağını görünce...
Soyadını vermek istemeyen Sami isimli genç yaşadıklarını şöyle anlattı:
“Burada müşterilerle beraber 4 kişiydik. Yukarıdan kalabalık bir grup olarak geldiler. Kapıda asılı olan Türk bayrağını görünce camları taşlamaya başladılar. Biz de hemen arka tarafa sığındık. İçerideki dolabın camlarını da kırdıktan sonra yan taraftaki ganyan bayiine saldırdılar. Çoğu 18-20 yaşındaydı. Bu sırada çay ocağının sahibi Selçuk ağabey de göstericileri uzaklaştırmak için havaya birkaç el ateş etti. Bildiğim kadarıyla tabanca kurusıkı. Diğer ateş edenler de mahallenin çocukları.”
Çay ocağının hemen bitişiğinde yer alan ganyan bayii ise, saldırılarda en fazla zarar gören işyerlerinden biri. İsmini vermek istemeyen ganyan bayinin sahibi ise, şöyle konuştu:
“Ben 15 yıldan beri burada oturuyorum. Mardin Kızıltepeli ve Kürdüm. İnsanlar sürekli gelip benden alışveriş yapıyor. Kürt olduğum için bugüne kadar bir sıkıntı yaşamadım. Yaşananlar çok ani gelişti. Burada kimsenin kimseyle bir sorunu yok. Herkes ekmek derdinde.”/milliyet