Yakın zamanda bir elektronik cihaz satın almayı düşünüyorsunuz. Peki alacağınız ürün için doğru zamanı seçtiğinizden emin misiniz? Aşağıdaki ürünleri hemen almayı düşünüyorsanız, biraz daha beklemenizi tavsiye ediyoruz.

Televizyon, ev sinema sistemleri

2012 TV serileri, yıl ortasında gözden geçirilecek. Samsung'un plazma ekranlarını görmek istiyorsanız Mayıs'a kadar bekleyin. Aynı durum, 2012'de yenilenmeyen blu-ray çalıcılar ve alıcılar için de geçerli.

Ne zamana kadar beklemelisiniz: 2012'nin ortası.

iPhone

Yeni iPhone'un çıkmasına sadece birkaç ay kaldı. Şu anki iPhone ise yaklaşık 2 yıllık iPhone tasarımının donanımsal olarak yenilenmiş hali.

Laptop'lar

Intel'in yeni yonga seti Ivy Bridge, daha verimli, hızlı ve daha iyi grafik özelliklerine sahip olacak. Bu laptop'lar bir veya iki ay içerisinde ortaya çıkabilir. Teknolojideki bu sıçrayış için beklemenizi tavsiye ediyoruz. Aynı zamanda bu zamanlarda USB 3.0'lı bir laptop yerine USB 2.0'lı bir laptop almak, yanlış bir davranış olabilir.

Windows 8'in çıkışı da birçok yeni laptop'un çıkışıyla desteklenecek.

Uç nokta aynasız kameralar

DSLR'ler profesyoneller için harika makineler, ancak bas-çek makinelerden biraz daha iyisini isteyenler için değip değmeyeceği tartışılır. Yeni bir kamera türü olan aynasız kameralar ise DSLR'ler gibi değiştirilebilir lenslere sahipler, ancak sadece büyük bir bas-çek kamera boyutundalar.

Alt ve orta seviye arasındaki aynasız bir kamera olan Sony NEX-5n, Olympus ve Panasonic'in Micro 4/3 formatındaki sensörlerinden daha iyi bir sensöre sahip. Lens seçimi dar ve bazı eksiklikleri olsa da 1.500 dolarlık bir DSLR ile eş bir görüntü kalitesi sunuyor.

Ancak 1.000 doların üzerindeki uç nokta aynasız kameralarda işler biraz karışıyor. Fuji X-Pro1, oldukça büyük ve size içinin boşmuş gibi bir his veriyor. Fotoğraf kalitesi iyi olsa da LCD kalitesi o kadar iyi değil. Dolayısıyla uç nokta aynasız kameralarda karar kılmadan önce iyi bir araştırma yapmanızı öneriyoruz.
(hürriyet)