Ankaraspor A.Ş. bu akşama kadar satılmadığı takdirde hafta sonu oynanması gereken Kayserispor-Ankaraspor maçı ertelenecek. Satış, önümüzdeki hafta da olmazsa, mavi-beyazlıların küme düşürülmesi gündeme gelecek

Ankaragücü Başkanı Ahmet Gökçek ile yönetimdeki bazı isimlerin Ankaraspor"la organik bağı olduğuna karar veren ve Ankaraspor A.Ş."nin satılması için 3 gün süre tanıyan Futbol Federasyonu"nun perşembe günü iki kulübü de disiplin kuruluna sevk edeceği bildirildi.
Ankaraspor A.Ş."nin tedbirli olarak disiplin kuruluna sevk edileceği, bu gelişmeden sonra mavi-beyazlı ekibin Kayserispor karşılaşmasına çıkmasının mümkün olmayacağı öğrenildi. PFDK"nın ise salı günü yapacağı toplantıda son kararını vereceği, satış işlemi konusunda herhangi bir gelişme sağlanamadığı takdirde ise Ankaraspor"un küme düşürüleceği ifade edildi. Gerekçe olarak da FIFA ve UEFA"nın emsal 7 kararının gösterileceği belirtildi. Ankaraspor A.Ş."nin salı gününe kadar üçüncü şahıs veya kişilere satışı gerçekleşir ve federasyon bu satışın Gökçek ailesiyle ilgisi olmadığına karar verirse, Ankaraspor, Süper Lig"e kaldığı yerden devam edecek. Ertelenen Kayserispor-Ankaraspor maçı ise federasyonun belirleyeceği bir tarihte oynanacak.
Bu arada Ankaraspor ile birlikte disiplin kuruluna gönderilecek Ankaragücü Başkanı Ahmet Gökçek ve bazı yöneticilerin hak mahrumiyeti cezası almasının gündemde olduğu kaydedildi.

Cavcav da katıldı
Federasyonun bu konudaki tavrının değişmeyeceğini gören Ankaraspor cephesinde kulübün satışı için arayışların sürdüğü, ancak zamanın kısıtlı olması nedeniyle düşünülen fiyata alıcı bulunmasının zor olduğu bildirildi. 15 milyon euroluk bir fiyat düşünen Ankaraspor"un hem şirket ortaklarını mağdur etmeyecek hem de zarara girmeyecek bir formül üzerinde çalıştığı, bazı Rus ve Arap iş adamlarıyla görüşmelerin sürdüğü öğrenildi.
Futbol Federasyonu"ndan ek süre istemeye hazırlanan mavi-beyazlıların, bugün sürpriz bir açıklama yapabilecekleri de ileri sürüldü. Bu arada Gençlerbirliği Başkanı İlhan Cavcav da Ankaraspor"un satışı konusuna müdahil oldu.
Cavcav, federasyon tarafından verilen üç günlük sürenin satış için az olduğunu ve en az 15 güne ihtiyaç duyulduğunu ifade ederek, “Bence Ahmet Gökçek ve Ankaraspor arasında bir bağ yoktur. Ankaraspor lige devam etmelidir” dedi.

"İlişkiyi açıklayın"
Ankaraspor Yönetimi, Futbol Federasyonu"nun verdiği kararda soruşturma ve yargılama sürecinde hukuksuzluk yaşandığını ileri sürdü. Yapılan açıklamada şu görüşlere yer verildi: “Futbol Federasyonu, Ankaraspor ve Ankaragücü arasında bir ilişkinin ortaya çıktığına kanaat getirmiştir. İki kulüp arasında kontrol birliği yoktur, olmamıştır. Kulübümüzün sportif rekabeti engelleyici ya da kamu vicdanını rahatsız edici bir harekette bulunması mümkün değildir. Bu denli ağır itham ciddi, yeterli inceleme, bilgi ve belgeye dayanmalıdır. Saptanmış olan ilişki nedir? İncelenen bilgi ve belgeler nelerdir? Söz konusu ihlal nasıl oluşmuştur? Hangi kararlar ihlale neden olmuştur? Genel kurulda alınan kararların ya da hisse devrenin üç günde gerçekleşmesinin mümkün olduğu mu düşünülmektedir? Amacımız FIFA ve UEFA"dan da görüş alınarak hukuki inceleme ile doğru bilgi ve belgelerle yargılama yapılmasını sağlamak ve çözüm odaklı hareket ederek futbolun marka değerine katkıda bulunmaktır.”
Ankaragücü Kulübü de, Ankaraspor yönetimiyle benzer bir açıklama yaptı. Sarı-lacivertliler özetle, “Varolduğu iddia edilen ihlallerin ortadan kaldırılması için federasyon temsilcileriyle biraraya gelerek futbolun değerlerine uygun kalıcı bir çözüm istiyoruz. Bunun için ihlalin ne olduğunu, hangi talimat hükmünün hangi suretli ihlal edildiğini, delillerin ne olduğunu, 21 günde toplanabilecek bir genel kurulun üç günde nasıl toplanacağını bilmek istiyoruz” ifadelerini kullandı.MİLLİYET