Türkiye yabancı turist sayısında üst üste rekor kırarken, satılığa çıkarılan turistik tesis sayısında patlama yaşanıyor.

Verilere göre, satılığa çıkarılan otel sayısı, 2011 yılında bir önceki yıla göre yüzde 50 artış kaydederken, ortalama satış fiyatı 1 milyon TL'den 3 milyon TL'ye yükseldi. sahibinden.com'da yer alan ilanlar incelendiğinde, Türkiye'de şu anda 803'ü otel olmak üzere toplam bin 416 adet turistik tesisin satışa çıkarıldığı görülüyor. Yeni sahiplerini bekleyen otellerin 163 adedi ise beş yıldızlı.

"sahibinden.com"dan yapılan açıklamaya göre, Türkiye'yi ziyaret eden yabancı turist sayısı 2006 yılından bu yana istikrarlı bir şekilde artarken, internetteki "satılık turistik tesis" ilanlarındaki artış dikkat çekiyor. Türkiye'deki e-ticaret platformlarından biri olan sahibinden.com'un satılık turistik tesis ilanlarına ilişkin verileri, satılık ilanlarındaki artışın turist sayısındaki artışa kıyasla çok daha yüksek olduğunu ortaya koyuyor.

Türkiye'ye gelen yabancı turist sayısı 2010 yılında 29 milyon kişiyi geçmişken, bu sayı 2011 yılında yaklaşık 3 milyon artarak 32 milyona kişiye yaklaştı. Aynı dönemde, sahibinden.com'da yer alan satılık otel ilanı sayısında ise yüzde 50 oranında artış kaydedildi.

803 OTEL, 28 TATİL KÖYÜ SATIŞTA