Sekiz Oscar kazanan Slumdog Millionaire filminin çocuk yıldızlarından Rubina Ali"nin babası tarafından 300 bin dolara satılmak istenmesi dünya basınında büyük ses getirirken, gözleri de uluslararası çocuk ticaretine çevirdi. İngiliz dergisi Fabulous"un haberine göre yılda yaklaşık 1 milyon 200 bin çocuk aileleri tarafından satılıyor. Bu ticarette aracı olan çetelerin yıllık karı ise 25 milyar doları buluyor. Çocuk ticaretinin Avrupa"daki merkezleri ise Bulgaristan ve Romanya. Guatemala ve Hindistan da çocuk ticaretinin yoğun olduğu ülkeler. Bu ülkelerdeki yoksul aileler çocuklarını 2 bin dolara kadar düşen fiyatlarla zengin müşterilerine satıyor. Çocukları satın alanların kimliklerini ise sadece aracılık yapan çeteler biliyor.

Alıcılar arasında çocukları olmayan çiftlerden, pedofili çetelerine kadar her türlü müşteri var. Çocuk ticaretinin oldukça kolay olduğuna dikkat çeken dergi araştırmaya başladıktan sadece iki saat sonra çocuklarını satmak isteyen bir aileye ulaştıklarını belirtti. Muhabir olanları şöyle aktardı: “Sofya yakınlarındaki bir köyde yaşayan genç bir kadın Desislava adındaki kızı için 13 bin dolar istedi. "Bu çocuğu size vermek istiyorum. Bütün gün birşey yemedi. Başka ne yapabilirim" derken, kadının 70 yaşındaki annesi de "Biz çok fakiriz. Çocuklar aç. Ekmeğimiz yok, hiçbir şeyimiz yok" diyerek bizi ikna etmeye çalıştı. Biz aracıyla konuşurken, yaşlı kadın başka yalınayak bir çocuğu gösterip, "Bunun için 6 bin dolar verseniz yeter" diyerek fiyat kırdı.”

Daha önce bir çocuğunu satan, üç ay sonra dünyaya getireceği bebeğini de şimdiden satmak isteyen bir başka kadın da dergiye şöyle konuştu: “Beş çocuğum var. Hiçbirinin ayakkabıları, kıyafetleri hatta yatakları bile yok.Hastayım, kocamın da astımı var. Aldığımız para tamamen veresiye yiyecek aldığımız dükkanlara gidiyor. Kışın yakacak bulamıyoruz. Burada köpekler gibi yaşıyoruz. Hayatta kalmanın tek yolu çocuklarımızı satmak.”