İzmir Devlet Tiyatrosu, Amerikan Gerçekçi Tiyatrosu’nun en önemli yazarlarından birisi olan Arthur Miller’ın (1915-2005) ünlü eseri “Satıcının Ölümü” adlı oyununu, Orhan Burian’ın çevirisiyle sahneliyor. Yönetmenliğini, Ankara Devlet Tiyatrosu rejisörlerinden Barış Eren’in üstlendiğini yapım, 1949’da yazılmış ve aynı yıl ünlü yönetmen Elia Kazan’ın Broadway’de gerçekleştirdiği ilk gösterisiyle büyük saygınlık kazanarak akıllara kazınmıştı. Dünyada defalarca sahnelenen ve birçok kez beyaz perdeye de uyarlanan bu önemli eser, 1929 büyük buhranının Amerikan Rüyası üzerindeki yıkıcı etkisini, sistemle bireyi karşı karşıya getirerek işleyen toplumsal bir eleştiri. Ekonomide yaşanan krizin bir ailenin geleceğini, umutlarını ve yaşamını nasıl tükettiğini birçok boyutuyla gözler önüne seriyor.
Dekor ve kostüm tasarımı Yıldız İpeklioğlu’na, ışık tasarımı Kemal Gürgün’e ve dramaturgisi Füsun Ataman Berke’ye ait olan ‘Satıcının Ölümü” adlı oyunda Neşe Arat, İbrahim Raci Öksüz, Ozan Yıldırım, H. Emre Başer, Arif Yavuz, Şenay Ünsal Dikmen, Nilgün Öğrük Aklın, Ahmet Dizdaroğlu, Türker Alpuğan, Ömer Polat, Gerçek Öner ve Bengi Ebru Atakan’dan oluşan deneyimli bir oyuncu kadrosu yer alıyor.
2 Perdelik 2 saat 10 dakika süren oyun, 26 Kasın 2011 Cumartesi günü saat 20.00’da, Aydın Kültür Merkezi Dr. Hidayet Sayın sahnesinde tiyatro severlerle buluşacak.