AK Parti Gümüşhane İl Yönetim Kurulu Üyesi de olan iş adamı Aydın"ın cesedinin bulunduğu otomobilin baraj gölünden çıkarılması için dalgıçlar Tolga Akdemir ve Burak Çakıroğlu tarafından keşif dalışı gerçekleştirildi. Keşif dalışının ardından dalgıç Fatih Şen, birlikte dalış gerçekleştirmesi planlanan profesyonel dalgıç Rıza Birkan"ın rahatsızlanması üzerine araca ulaşmak üzere tek başına dalış yaptı.
Yaklaşık 1.5 saat su altında kalan Şen, 70 metreye kadar dalış yaptığını, Fahri Aydın"ın cesedinin de içinde bulunduğu aracı 53 metre derinlikte tespit ettiğini söyledi.
Gümüşhane Valisi Enver Salihoğlu, yaptığı açıklamada, Fahri Aydın"ın cesedinin çıkarılması amacıyla başlatılan çalışmaların yarına ertelendiğini bildirdi.
Özel dalgıç ekibin Torul Baraj Gölü"ne dalarak yeni bir tespit yaptığını ifade eden Vali Salihoğlu, “Dün Rıza Birkan adlı dalgıcımız ufak bir rahatsızlık geçirdiği için Fatih Şen tek başına daldı. Yarın sabah ikisi birlikte dalıp iş adamımızın cesedini alabileceklerini söylediler” dedi. Ayrıca Deniz Kuvvetleri Komutanlığından 10 kişilik SAT komandosu ekibinin bölgeye gelerek çalışmalara katılacağını kaydeden Salihoğlu, şunları söyledi:
“Polis, sivil savunma, AKUT ve çok değerli Rıza Birkan ile birlikte gelen dalgıçlarla çalışıyoruz. Burada bir gecikme varsa doğa şartlarından kaynaklanan bir gecikmedir. Bu olay denizde olsa daha kolay olur. Ayrıca burada çalışan insanların tamamı aylarca, yıllarca bu konuda eğitim almış, çalışma yapmış insanlardır. Onun için bu çalışma içerisinde olan arkadaşlarımız ne yapmışsa doğru yapmıştır. Amacımız su içerisinde bulunan vatandaşımızı çıkarmaktır. İnşallah yarın sabah başarılı oluruz.”

İSTANBUL"DA BİR YAKININ CENAZESİNDEN DÖNÜYORDU

İstanbul"da bir yakınının cenazesine katıldıktan sonra geçen pazar günü Gümüşhane"ye dönmek üzere yola çıkan Fahri Aydın"dan, Giresun"un Tirebolu ilçesinde evini telefonla arayıp “İki saat içinde evde olurum” dedikten sonra bir daha haber alınamamıştı.
Sivil savunma ekiplerince yapılan aramalarda, Gümüşsu Fabrikası ortağı ve AK Parti İl Yönetim Kurulu üyesi olan Aydın"ın otomobiliyle Torul Baraj Gölü"ne düştüğü belirlenmişti. - milliyet