Bakü Devlet Üniversitesi"nin Öğrenci Yurtları"nın yer aldığı kampuste bulunan "“İlahiyat Camii'nin iki gün sonra kapatılacağı bildirildi. Şehitler Hıyabanı'ndaki Türk şehitlerinin anısına yaptırılan Şehitler Camii de geçen ay kapısına "Tamirat var' yazısı asılarak aniden kapatılmıştı. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan son Bakü ziyaretinde bu camiye gelerek, burada yer alan Türkiye"nin Din İşleri Müşavirliği"nden konu ile ilgili bilgi alırken açıklama yapmadan dönmüştü.

Azeri "Lent.az' Ajansı"na açıklama yapan Türk vatandaşı İlahiyat Camii İmamı İbrahim Memiş, “Beni dün Bakü Baş Polis İdaresi'ne davet ettiler. Orda bana Bakü Devlet Üniversitesi Rektörü Abel Meherremov'un "caminin kanunsuz inşa edilerek faaliyet gösterdiği" yolunda şikayette bulunduğunu bildirdiler. Ve camide ibadetin durdurulmasını istediler. Biz Cuma namazında caminin kapatılacağını ilan etmek için 22 Mayıs"a kadar izin istedik. Bu tarihten sonra camiyi kapatacağız. Bu cami de Şehitler Camii gibi Türkiye Diyanet İşleri Vakfı tarafından yaptırılmıştı” dedi.

Azerbaycan Din İşleri Devlet Komitesi Basın Müşaviri Yakut Aliyeva cami ile ilgili gerekli evrakta eksiklikler bulunduğunu belirterek, belgelerin tamamlanmasının istendiğini belirtti. Aliyeva, komitenin caminin kapatılması yönünde bir kararı bulunmadığını ekledi.

Türkiye"nin Bakü Büyükelçiliği Diş İşleri Müşavirliği yetkilileri konudan haberdar olduklarını ancak bir yorum yapmak istemediklerini bildirdi.