Adı Refik Tuzcuoğlu. Anadolu'da büyük bir ilçede belediye başkanı. Başkan olduğu için temayül yoklamasına girmedi. Yapılan yoklamanın sonuçları, AK Parti Genel Merkezi'ni şaşırttı.

AK Parti kulislerinde genel merkezin görevlendirdiği komisyon ve Konya İl Başkanlığı tarafından merkez Meram ilçesi için müracaat eden belediye başkan aday adayları hakkında teşkilatın görüşünü almak amacıyla geçtiğimiz hafta sonu gerçekleştirilen temayül yoklamasının şaşırtıcı sonuçları konuşuluyor.

Temayülde partiye Meram Belediye Başkanı Aday Adaylığı müracaatları bulunan Bülent Arı, İbrahim Ataç ve Serdar Kalaycı isimleri yarışırken oylamaya katılan 250 civarında partilinin 184 kadarının her üç aday adayının da isimlerini çizerek listede adı bulunmadığı halde görevini sürdüren Meram Belediye Başkanı Refik Tuzcuoğlu"nu yeniden aday olarak görmek istediklerini belirten ifadeleri oy pusulalarına yazması şaşkınlık yarattı.

AK Parti Genel Merkezi tarafından 3 - 4 Ocak tarihlerinde Türkiye genelinde merkez ilçe belediye başkanlığı aday adaylarına dönük olarak gerçekleştirilen temayül yoklamasında Meram"da alınan bu sonucun en ilginç sonuç olduğu ifade ediliyor.

Ulaştığımız genel merkez kaynaklarından edindiğimiz bilgiye göre Tuzcuoğlu"nun ezici üstünlüğüyle neticelenen temayül, genel merkez çevrelerince halen görevini sürdüren Meram Belediye Başkanı Refik Tuzcuoğlu"na partide duyulan güvenin ifadesi olarak yorumlanıyor.

Yapılan değerlendirmelerde kayıtlara geçen bu şaşırtıcı sonucun AK Parti"de aday belirleme süreçlerinin demokratik teamüllerle cereyan ettiğinin göstergesi olduğu vurgulanıyor.



HABER 7