Kayseri'de 1.5 yıldır psikolojik tedavi gören 33 yaşındaki Tazegül Alparslan, eşi 35 yaşındaki İsmail Alparslan'ı uyurken sırtından ve karnından bıçakladı. Tazegül Alparslan polise verdiği ifadede, "Kocam eve poşet içerisinde eve sarı sakız getirdi. Sarı ayrılık demek. Benden ayrılmak istiyor. Bu nedenle bıçakladım" dedi.

Olay, Ziyagökalp Mahallesi Meral Sokak Kurtuluş Apartmanı D. Blok'taki 2 numaralı evde dün meydana geldi. Sabah eşinden önce kalkan ve 1.5 yıldır psikolojik tedavi gördüğü belirtilen Tazegül Alparslan, iddiaya göre eşi TEAŞ'ta temizlik işçisi olarak çalışan İsmail Alparslan'ı yatakta uyurken sırtından ve karnından bıçakladı. Bir anda neye uğradığını şaşıran İsmail Alparslan, güçlükle polisi aradı ve gelen ambulansla hastaneye kaldırıldı. Tazegül Alparslan ise olaydan sonra polis tarafından gözaltına alındı.

BIÇAKLAMA GEREKÇESİ ŞAŞIRTTI

Tazegül Alparslan'ın eşini bıçaklama gerekçesi ise polisi bile şaşırttı. Alparslan ifadesinde, "Eşim poşet içerisinde eve sarı sakız getirdi. Sarı ayrılık demek, `benden ayrılmak istiyor' diye düşündüm ve bıçakladım" dedi.

Tazegül Alparslan çıkartıldığı mahkemece `bıçakla adam yaralamak' suçundan tutuklanarak Kayseri Kapalı Cezaevi'ne gönderildi. Yaralı eş İsmail Alparslan'ın hayati tehlikeyi atlatamadığı, Eğitim Araştırma Hastanesi Göğüs Cerrahi Servisi'nde tedavisinin sürdüğü belirtildi./vatan