Atatürk'e benzerliğiyle dikkati çeken 55 yaşındaki Ayhan Ayber ise, mavi gözleri, saç traşı, kaşları ve giydiği frakla şaşkına çevirdi.

Tire'de Cumhuriyet Meydanı'ndaki törenler, anıta çelenk konulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı, ardından belediyeye ait Seha Gidel Kültür Merkezi'ne geçildi.

Buradaki törenlere Kaymakam Hüseyin Ergi'nin yanı sıra, Belediye Başkanı DP'li Tayfur Çiçek, Garnizon Komutanı Üstteğmen Ali Demir, Cumhuriyet Başsavcısı Hikmet Turan, Ege Üniversitesi Kutsan Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof.Dr. Kürşat Fırat ile öğrenciler katıldı. Törenler sırasında Atatürk Anıtı'na tek başına çiçek bırakmak isteyen Necibe Yıldırım adında emekli öğretmen, mini krize neden oldu. Necibe Yıldırım"a müdahale etmek isteyen öğretmenleri Kaymakam Ergi engelledi.

Törenlerde Atatürk'e benzerliği ile ilçede ün yapan 55 yaşındaki Ayhan Ayber dikkatleri üzerinde topladı. Ayhan Ayber, mavi gözleri, saç traşı ve rengi, kaşları ve giydiği frakla görenleri şaşkına çevirdi. Ayber daha önce yaptığı açıklamada da Atatürk filmi için yabancı oyunca aranmasını eleştirmiş, “Ben en güzel şekilde oynarım” dedi./milliyet