MERSİN'in merkez Mezitli İlçesi'nde pazarı gezip, esnafın sorunlarını dinleyen Kaymakam Kamil Kırcıoğlu, giydiği uzun etek ve başına bağladığı eşarpla satış yapmaya çalışan kişinin kaymakam adayı olduğunu öğrenince, şaşkına döndü.

Tezgahına müşteri çekmek için kadın kıyafetleri giyen 24 yaşındaki İbrahim Aksoy, yanına gelen Kaymakam Kamil Kırcıoğlu'na Kafkas Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü 2'nci sınıf öğrencisi olduğunu, okulu bitirip, kaymakam olarak hayatını kazanmak istediğini söyledi. Dar gelirli bir ailenin çocuğu olduğu için çalışmak zorunda kaldığını anlatan İbrahim Aksoy, "Okul masraflarımı çıkartmak için tatili fırsat bilip açtığım tezgahta satış yapıyorum. Pazarda aynı ürünü satan onlarca esnaf var. Ben de vatandaşları kendi tezgahıma çekebilmek için kadın kıyafetleri giyerek ilgi çekmeye çalışıyorum. Utanılacak bir şey yapmıyorum, okumak için bu işi yapıyorum" dedi.

İbrahim Aksoy'un bu çabasını takdir ettiğini söyleyen Kaymakam Kırcıoğlu, "İbrahim kardeşimizi kadın kıyafetleri içinde görünce çok şaşırdım. Sonra okumak için çalıştığını öğrenince gurur duydum. Genç meslektaşımın hedeflerine ulaşacağına inanıyorum" diye konuştu.