Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy"nin Türkiye"de yoğun bir biçimde tartışılan “jet” Ankara ziyareti için Brüksel"de “Sarkozy Türkiye"den istediği aldı” gibi “ilginç” yorumlar yapılıyor.

AB gözlemcileri, Sarkozy"nin, 2012 yılında ülkesinde yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimlerinde İslam ve Türkiye'nin AB üyeliği karşıtlığını seçim propagandasının temeline oturtmaya hazırlandığını belirterek, “Sarkozy Ankara'ya yaptığı ziyaretle çok önemli bir seçim yatırımı yaptı. Ankara'ya giderek Türklerin yüzüne AB üyesi olamayacağını söyledi. Bundan güzel seçim yatırımı olamaz” görüşünü dile getirdiler.

ABHaber"in, Brüksel"deki AB gözlemcilerinin “Sarkozy, Türkiye"den istediği aldı” başlığı ile yayımladığı habere göre, AB gözlemcilerinin, Fransa'da 2012'de yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimlerinde çok kültürlülük, İslam ve Türkiye'nin AB üyeliği karşıtlığını seçim propagandasının temeline oturtmaya hazırlanan Sarkozy'nin Ankara'dan önemli bir başarı ile döndüğünü savunarak, “Sarkozy, seçimlerde Fransızlara hiç bir AB üyesi ülke liderinin cesaret edemediğini, ben Ankara"ya gidip yüzlerine söyledim diyecek” diye konuştular.

Fransız aşırı sağın lideri Le Pen"in koltuğunu kızına devrettiğine işaret eden, Avrupa Komisyonu ve Avrupa Parlamentosu"ndaki Türkiye dosyasına hakim gözlemciler, ''Fransa'da aşırı sağın, son kamuoyu yoklamalarında oylarını iyice arttırdığı gözleniyor. Sarkozy bu oyların önemli bir kısmına talip. O açıdan 2012 seçimlerinde İslam, Türkiye, Fransa"daki göçmenler seçim malzemesi olacak'' dediler.

-“ESAS HEDEF HALKIN TÜRKİYE"NİN ÜYELİĞİNE KARŞI ÇIKMASINI SAĞLAMAK”-

Haberde Türkiye"nin, Almanya ve Fransa'da seçim malzemesi yapılmasının Ankara"yı AB dışında tutmak için önceden tasarlanmış bir strateji olduğuna dikkat çeken AB gözlemcilerinin, “Türkiye"nin bazı AB üyesi ülkelerde seçim malzemesi yapılması bu stratejilerin bir parçası. Önceden planlanmış girişimler. Almanya ve Fransa"da Türkiye"nin iç siyasi malzeme edilmesi bilinçli. Burada planlanan esas hedef halkların Türkiye"nin AB üyesi olmasına karşı çıkmalarını sağlamak” değerlendirmesinde bulundular.

AB gözlemcileri, Fransa, Almanya ve daha sonra İngiltere"nin çok kültürlülük başarısız oldu açıklamalarının hedefinin Türkiye olduğunun da göz önünden uzak tutulmaması gerektiğini kaydettiler. Aynı gözlemciler, Yunanistan ve Kıbrıslı Rumların AB üyesi yapılmasının da, Türkiye"yi AB dışında tutmak için kapalı kapılar ardında planlanmış stratejilerin bir parçası olduğunun artık ortaya çıktığını, bunun da herkes tarafından görüldüğünü ifade ettiler.

ANKA