Fransa ve Türkiye arasında Libya"yla ilgili olarak yaşanan diplomatik çatlak Fransa"da da tartışmalar yarattı.

Paris Uluslararası ve Stratejik İlişkiler Enstitüsü'nün Türk uzmanı Didier Billion, Fransa"nın Türkiye"yi Uluslararası Paris Zirvesine davet etmemekle büyük bir “hata” yaptığına dikkat çeken Billion, “Bu Türkiye"ye karşı aptalca bir hata olmanın yanı sıra kaba bir hiçe saymaydı” şeklinde konuştu.

Türkiye ile Fransa arasındaki çatlağa dikkat çeken France 24"e konuşan, Uluslararası ve Stratejik İlişkiler Enstitüsü"nün Türk uzmanı Didier Billion, Fransa"nın Türkiye"yi Paris Zirvesi"ne davet etmemesine yönelik “Bu büyük bir hataydı” dedi.

Billion “Bu Türkiye"ye karşı aptalca bir hata olmanın yanı sıra kaba bir hiçe saymaydı” ifadelerini kullandı.
“Fransa"nın Libya"da gündemi belirlemeye çalışması Türkleri çileden çıkartıyor” diyen Billion,“Diplomatik olarak son birkaç haftadır Fransa Türklerin gözünde parlamıyor” görüşünü öne sürdü.

Fransa Başbakanı Sarkozy"nin Şubat sonunda Ankara"ya yaptığı kısa ziyaretinde “soğuk” karşılandığını ifade eden Billion, “Fransız yöneticilerinin Türklere güvenmeme eğilimleri var. Onların büyüyen etkisinden hoşlanmıyor ve onların bölgede insiyatif almasından hoşlanmıyorlar. Bu absürd bir diplomatik pozisyondur” şeklinde konuştu.