Moda tasarımcısı Ümit Ünal’ın ın kız kardeşi Sevtap Ünal, dört yıl üzerinde çalıştığı “İnsanlar, Arabalar ve Rüzgar Geçti Aramızdan” adlı ilk solo albümünü çıkardı. Ünal “Bu dünyaya çocuk getiremedim ama çocuğum diyebileceğim şarkılar ortaya çıktı” diyor.

İlk solo albümünüz “ınsanlar, Arabalar ve Rüzgar Geçti Aramızdan”ı geçtiğimiz aylarda çıkardınız. Bu albümün çıkış noktası neydi?

- Yıllarca biriktirdiğim yazılarım vardı. Onları benimle aynı duygu ve düşüncede olan insanlarla paylaşmak için albüm çıkardım. Kendime has bir tarz oldu. Bir iddiam yok açıkçası.

Dört yılda tamamlamışsınız albümünüzü, çok özen gösterdiniz sanırım...

- Dört yıl boyunca uğraştım, uzun bir yoldu benim için. şarkılarıma en uygun aranjeleri yaptırmaya çalıştım. Üçüncü aranjör değiştirdim. Sonunda Evren Arkman’la kimyamız uyuştu, şarkılarımı ona teslim edebildim. Bu dünyaya çocuk getiremedim ama çocuğum diyebileceğim şarkılar ortaya çıktı. şarkılarım çocuğum oldu.

SEKSİ FOTOĞRAFLARIMI KOYMAK İSTEDİLER

Albüm kapağında sizin fotoğrafınız yok. Bunu siz mi istediniz?


- Albüm kapağı benim fotoğrafımdan illüstre edildi. Bu kapak iki yıl öncesinde hazırdı ama görüştüğüm müzik şirketleri onu çocuksu buldular. “Senin seksi fotoğraflarını koyacağız” dediler. Bunlar benim ruhuma hitap etmedi. En sonunda Stardium Müzik Yapım’la anlaştım. Onlar albümün ne kapağına ne de ismine karıştılar.

Albümünüzün ismi biraz uzun değil mi?

- Benim hikâyem tek bir söze sığmaz, bu hikâye en azından bir cümlede olsun istedim. Bu albümde sadece aşk üzerine yazılmış şarkılar yok. Hayata, insana hatta savaşa dair parçalar da var.

“Durdurun” parçası savaşlara olan tepkinizi gösteriyor sanırım…

- O şarkıyı çok içim kanayarak yazdım. Artık insanların birbirlerini öldürmelerine, bu kadar savaşa meyilli olmalarına dayanamadım.

NAZAN ÖNCEL’E BENZETİLMEK HOŞUMA GİDİYOR

Ben sizin müzik tarzını Umay Umay’a benzetiyorum. Çevrenizdekiler kime benzetiyor?


- Zaten iki kişiye benzetiyorlar; Umay Umay ve Nazan Öncel. Umay Umay’ın tavrını ve duruşunu çok beğeniyorum. Ancak onun gibi bir sesin bu piyasada tutunamamış olması beni korkutuyor. Nazan Öncel’e baktığımda o da kendi hikâyelerini yazan bir kadın ona benzetilmek hoşuma gidiyor.

Son olarak ilk klibinizi “Bu Yüzden” adlı şarkınıza çektiniz, ikinci klibinizi hangi şarkıya çekmeyi düşünüyorsunuz?

- ıkinci klibimi önümüzdeki Pazar “Pazar şizofrenisi” adlı şarkıma çekeceğim. Klibi Bennu Gerede yönetecek.

ÜMİT’İN KARDEŞİ OLARAK ANILMAKTAN GURUR DUYUYORUM

Ünlü modacı Ümit Ünal’ın kardeşi olarak anılıyorsunuz, bu hoşunuza gidiyor mu?


- Ümit Ünal’ın kardeşi olarak anılmaktan gurur duyuyorum ve inanıyorum ki ben onun kardeşi olmasaydım bile ikimizin yolları bir şekilde kesişecekti.
Ümit Ünal: Beni bilen isimler Sevtap’ı Ümit Ünal’ın kardeşi olarak tanıdılar. Belki de ileride insanlar beni Sevtap Ünal’ın ağabeyi olarak anacaklar. Sevtap, dört yıl ciddi bir performans vererek çalıştı. Bu ülkede çok az sanatçı hem kolay anlaşılabilir hem de en derine inen işler koymakta.

AŞIK OLMADAN SEVİŞMEM

Bir röportajınızda, “Bu albümü yapmak için dört yıl hayatıma kimseyi almadım” demişsiniz. Ancak bu açıklamanızı “dört yıl sevişmedim” olarak algılayanlar da oldu. Neler söyleyeceksiniz?

-İlk okuduğumda şok oldum. O röportajımda, albüm evresinde çok asosyal yaşadığımı anlattım. Albüme o kadar konsantre olmuştum ki arkadaşlarım ve ailemle görüşmedim. Bir köşe yazarı, konuyu sevişmek olarak algılamış. Ama hayatıma kimseyi almadım demekle kimseyle birlikte olmadım demek farklı. Gerçi benim için sevişmek gerçekten aşık olduğum biriyle yapabileceğim bir şey. Aşkı yaşamadığım biriyle sevişmedim, tek aşkım albümümdü.

Peki, dört yıl sonunda albüm çıktığında “ıyi ki de kimseyle görüşmemişim” dediniz mi? Buna değdi mi sizce?

- Kesinlikle. Bu albüm bana masumiyet müzesi gibi geliyor. Hiçbir şey karıştırılmadı bu albüme sadece benim duygularım var. Çok içime sinen bir albüm oldu.

Röportaj: Gülbahar KARAKUŞ / Hürriyet