Dünyanın en büyük cep telefonu üreticisi Nokia, Çin şarj cihazı ve otomotiv parçası üreticisi BYD tarafından üretilen ve bu yıl 15 Haziran ve 9 Ağustos arasında imal edilen 'AC-3E' ve 'AC-3U' modelleri ile 13 Nisan ve 25 Ekim arasında üretilen 'AC-4U' şarj cihazı modellerinin değiştirileceğini açıkladı. Bu şarj cihazlarının çoğunun Avrupa ve Kuzey Amerika'da satıldığı belirtildi.

Nokia Sözcüsü Doug Dawson, 'Bu değiştirme programını ileriye etkili, önleyici önlem olarak başlatıyoruz. Bu üç şarj cihazı modeliyle ilgili olarak herhangi bir kaza ya da yaralanma olayı olduğuna dair bilgimiz yok' dedi.

Nokia, BYD şirketinin şarj cihazı değiştirme maliyetini üstleneceğini bildirdi.

Küresel cep telefonu piyasasının yüzde 38'ini kontrol ettiği tahmin edilen Nokia, bu yıl üçüncü çeyrekte 108,5 milyon adet, geçen yılın tamamında ise 468 milyon adet cep telefonu sattı.

Konuyla ilgili yapılan yazılı açıklamada ise Nokia'nın, üçüncü parti bir tedarikçi tarafından üretilen Nokia markalı belirli şarj cihazlarının ücretsiz olarak değiştirilmesini tavsiye eden değişim programı başlattığı duyuruldu.

Nokia'nın, rutin kalite kontrol işlemleri sırasında, üçüncü parti tedarikçiler tarafından üretilen belirli şarj cihazlarında olası bir kalite sorunu tespit ettiği kaydedilen açıklamada, bu durumdan etkilenen şarj cihazlarının, üzerindeki plastik kapakların gevşeyebileceği, yerinden çıkabileceği, içinde bulunan komponentlerin dışarı çıkabileceği ve elektrik şebekesine bağlı olduğu sırada şarj cihazı içinde bulunan belirli komponentlere temas edilmesi halinde elektrik çarpmalarına sebebiyet verebileceği belirtildi.

Nokia, daha fazla bilgi için, tüketicilerin kullandıkları şarj cihazlarının değişim programı kapsamında olup olmadığını nasıl kontrol edecekleri konusunda yönlendirici bilgiyi de içeren bir internet sayfasını da kullanıma açtı. Tüketicilerin, konuyla ilgili olarak; http://chargerexchange.nokia.com internet sayfasını veya yerel Nokia internet sayfasını ziyaret edebilecekler./yeni şafak