Sarıyer Belediyesi, Prof. Dr. Türkan Saylan"ın hayatını sahneye taşıyan “Türkan Işık Yolcusu” adlı oyunu sanatseverlerle buluşturdu.

Ayşe Kulin"in “Türkan, Tek ve Tek Başına” adlı romanından, İpek Kadılar Altıner"in oyunlaştırdığı ve Hakan Altıner tarafından sahneye konan oyun, Maslak TİM Show Center"daki salonu dolduran yüzlerce sanatsever tarafından ilgiyle izlendi.
Prof. Dr. Türkan Saylan"ın tıp ve eğitim alanında ülkemize kazandırdıkları ve oluşturduğu değerler için verdiği mücadelelerin etkileyici bir anlatımla sahnelendiği oyun izleyiciler tarafından ayakta alkışlandı.

Müziklerini Fazıl Say"ın yaptığı oyunun başrollerini paylaşan Dilek Türker, Yeşim Alıç ve Gül Akelli gösterdikleri etkileyici performansla tiyatro seyircisine Türkan Saylan"ın hayatından kesitler sundular.

Maslak TİM Show Center"daki tiyatro salonundaki oyunu kadın, erkek, genç, yaşlı yüzlerce sanatseverin yanı sıra Sarıyer Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Filiz Coşkun ve Sarıyer Belediye Meclis Üyeleri de beğeniyle izledi. Oyunun sonunda oyunculara çiçek veren Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Filiz Coşkun, Sarıyerli tiyatro severler adına hepinize teşekkür ediyorum dedi.

Koreografisini İhsan Bengier, ışık tasarımını ise Yüksel Aymaz"ın yaptığı “Türkan Işık Yolcusu” oyununun dekor ve kostümleri ise Osman Şengezer "in imzasını taşıyor.