Altı İngiliz erkek ve bir sarışın İrlandalı kadının da aralarında bulunduğu grubun, Dubai'de bir Hamas yöneticisini öldürdükleri iddia ediliyor.
Lüks bir otelde gerçekleştirilen suikastın ardından, suikast timi için insan avı başlatıldı.
Gail Folliard'ın da üyesi olduğu iddia edilen çetenin üyelerinin takma sakal ve peruklar taktıkları, kendilerini turist gibi göstererek, tenis kıyafetleri içerisinde cinayeti işledikleri söyleniyor.
Çetenin cinayetten sonra emirlikten kaçtığına inanılıyor.
Farklı uçuşlarla bir günden kısa bir sürede emirliğe gelen çete üyelerinin, kurbanlarını beş yıldızlı al-Bustan Rotana'ya kadar izledikleri açıklandı.
Burada kurbanları Mahmoud al-Mabhouh'u pusuta düşürüp boğdukları, öldürmeden önce elektrik verildiği iddia ediliyor.
Dubai polis müdürü Korgeneral Dhahi Khalfan Tamim, dün gece altı İngiliz ve bir İrlanda vatandaşını suikast timinin üyeleri olarak açıkladı:
"Bu pasaportları kullanan 11 kişinin cinayeti işlediklerine şüphemiz yok ve ne yazık ki, komşu ülkeleriden aldıkları seyahat belgelerini kullanıyorlardı."
Çetenin diğer üyelerinin Alman ve Fransız asıllı oldukları söyleniyor.
Mahmoud al-Mabhouh'a 20 Ocak'ta düzenlenen suikastten 19 saat sonra suikastçilerin Dubai'den Avrupa ve Asya'ya kaçtıkları açıklandı.

Mahmoud odasında yokken içeri giren dört suikastçinin elektronik bir aygıtla kapıyı açtığı ve geri döndüğünde üzerine saldırdıkları, ölümünün dört dakika sürdüğü belirlendi.
Dubai Polisi çetenin kimsenin dikkatini çekmemek için çok özen gösterdiğini ve kapıyı içeriden kilitlediklerini, şüphelilerin tümünün ülkeyi 19 saat içerisinde terkettiklerini açıkladı.
Ancak zanlıların otomobil kiraladıklarını ve parmak izlerini bıraktıklarını, ele geçirilen güvenlik kamerası görüntülerininse en önemli delil olduğu söyleniyor.
Dubai polisi şüphelerinin İsrail Gizli Servisi Mossad üzerinde yoğunlaştığını açıkladı.