İstanbul"un en lüks semti Nişantaşı, yılbaşı hazırlıklarını
4 ayda tamamladı. Abdi İpekçi Cad-desi"ne boydan boya kırmızı halı serildi, 50 bin lam-bayla ışıl ışıl yapıldı ve New York"taki 5"inci caddeyle yarışır hale geldi


Türkiye günlerdir İstanbul"un en lüks semti olarak bilinen Nişantaşı"ndaki yılbaşı hazırlıklarını konuşuyor. Türkiye"nin en büyük yılbaşı kutlamasında sahne alacak yer ise Abdi İpekçi Caddesi. Boydan boya kırmızı halıyla süslenen ve 30 bin metre uzunluğunda 50 bin lambayla ışıklandırılan cadde, yeni yıla girilirken yabancı kanallarda İstanbul"un dünyaya açılan yüzü olacak.

Saat 00.00"da kar yağacak

Saatler 00:00"ı gösterdiğinde gökten suni kar yağdırılacak, öğrenciler konser verecek, havai fişek ve ışık gösterileri yapılacak. Nişantaşı"ndaki bu görkemli yılbaşı hazırlıklarının mimarı ise Paris"teki ünlü Champs-Elysees"ye bir ekip yollayarak New York"un ünlü 5"inci caddesiyle kutlama yarışına giren Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül. 4 aydır yılbaşı için hazırlanan Sarıgül, Abdi İpekçi Caddesi"-nin cazibe merkezi olmasının sırrını anlattı:

“Bizim amacımız İstanbul"un çok yaratıcı bir şehir olması. Şehrimizi şahlandırmak ve dünyanın bir numarası yapmak istiyoruz. Abdi İpekçi Caddesi bugüne 4 aydır hazırlanıyor. Geçen yıl Nişantaşı"n-da yılbaşı kutlamalarını hazırlayan ekibimi Paris"in en görkemli caddesi Champs- Elysees"ye gönderdim. A46 firmasından çocuklar orada 10 gün kaldı ve araştırmalar yaptı. "Gidin bakın ne var, ne yapılıyor orada" dedim. Ve onlara "Yılbaşında Nişantaşı"nda orayı bile gölgede bırakacak bir semt yapacağız" dedim. RTL, SAT1, BBC, FOX International ve Fransız TV5 kanalları bizimle caddede yılbaşı çekimi yapmak için konuştu. Reuters da Nişantaşı"nda olacak ve dünyanın bütün TV"leri New York, Londra ve Berlin"le birlikte bir de Nişantaşı"nı gösterecek. Türkiye"de bugüne kadar böyle bir şov yapılmadı. Bence bu, dünyadaki en büyük şov olacak. Bu noktada bizim 3 büyük rakibimiz var. New York 5"inci Cadde ve Londra Piccadilly Meydanı"yla yarışacağız. Ben Piccadilly"yi geçeceğimiz kanısındayım. Çünkü orada ayrı bir meydan var ama fazla oturan yok. Burada ise sokaklarda, oturanlar da yaşayacak. Paris Champs-Elysees dahil, 3 rakibimiz var.”

150 bin kişi eğlenecek

* 14 kar makinasından suni kar yağdırılacak.

* 300 ağaç, 30 bin metre uzunluğunda 10 seri lambayla ışıklandırıldı. Caddeye asılan 20 adet 3 metre boyunda avizeler, Abdi İpekçi"yi ışıl ışıl aydınlatıyor. Valikonağı Caddesi boyunca, 5 metre çapında özel yıldızlar tasarlandı.

* Kaldırımlara 20 adet özel tasarlanmış yılbaşı mankeni yerleştirildi.

* Atiye ve Bostan Sokaklar “Yıldızlar geçidi” konseptiyle süslendi ve caddeler 5 bin adet özel tasarlanmış yıldızla donatıldı.

* Teşvikiye Caddesi “hediye cenneti” konseptiyle yeniden sil baştan dekore edildi.

* Nişantaşı meydanına kurulan 7 metrelik dev yılbaşı ağacı da dünyadaki emsallerinden geri kalmıyor. 15 gün hizmet veren Fayton turu ise Nişantaşı"nın bu yılki yılbaşı heyecanını artırdı.

* Yılbaşı kutlamalarına 150 bin kişi gelecek.