Antalya'da sahibinin bin 500 lira borcu nedeniyle haczedilen Fransız Bulldog cinsi köpek, İstanbul Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül'ün talimatıyla borcu ödenerek hacizden kurtuldu.
 
Köpeğinin haczedilmesinin ardından Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül'den yardım isteyen Mürüvet Çetin, köpeğine tekrar kavuştu. Mustafa Sarıgül'ün talimatı ile Antalya'ya gelen Hayvan Haklarından Sorumlu Belediye Başkan Yardımcısı Kahraman Eroğlu, Şişli Belediyesi Veteriner İşleri Müdürü Gönül Koç ve köpeğin sahibi Mürüvet Çetin ile Antalya Adliyesi 8. İcra Dairesi Müdürlüğü'ne gitti. Burada ailenin icraya neden olan borcu, yasal faizi, veteriner masrafı ve icra memuru masraflarıyla birlikte Sarıgül'ün şahsi hesabından karşılandığı belirtilen toplam 5 bin 405 lira Eroğlu tarafından ödendi. Borcun yatırılmasının ardından bir icra memuru ile veterinere gelen Mürüvet Çetin, köpeğiyle birlikte Kundu Turizm Bölgesi'ndeki evine gitti. Eve gelen icra memuru tutanağın ardından köpeği Çetin ailesine teslim etti.
 
Mürevet Çetin, köpeği 'Leon'a tekrar kavuşmanın sevinciyle uzun süre öperek oynadı. Duygulandığı gözlenen Mürevet Çetin, köpeğine bir daha kavuşamayacağını düşündüğühü ifade etti. Bu sırada Sarıgül'ün kendisine yardım elini uzattığını belirten Çetin, belediye başkanına teşekkür etti. 
 
Şişli Belediye Başkan Yardımcısı Kahraman Eroğlu, Çetin'in Mustafa Sarıgül'ü telefonla arayarak büyük sıkıntılar yaşadığını, borcu ödeyecek durumda olmadığını ve yıllarca baktığı köpeğinden ayrı kaldığını söyleyerek yardım istediğini aktardı. Sarıgül'ün de hayvanları çok sevdiği için bu yardım çağrısına olumlu cevap verdiğini ifade eden Eroğlu, "Sarıgül, bu sıkıntılı aileye de destek vermek amacıyla bizi Antalya'ya gönderdi. Çetin ailesinin 5 bin 405 lira olan borcunu Sarıgül, kendi cebinden verdi. Şu an itibariyle köpek özgürlüğüne kavuştu. Köpeğin sevdiği kişilerden mahrum bırakılması, bir yere hapsedilmesi bizi çok üzdü. Köpeğin sahiplerinden ve ev ortamından uzak kalmasının ruh sağlığını olumsuz yönde etkileyeceğine inanıyoruz." diye konuştu.
Antalya'da turizmci Mürüvet Çetin'in evine, Yalçın Yılmaz'a olan bin 500 liralık borcu nedeniyle haciz memurları gelmiş, evdeki eşyaların kiralık olması nedeniyle haczedilecek bir şey bulamayınca 2 yaşındaki 'Leon' isimli Fransız Bulldog cinsi köpeği haczedilmişti.