Türkiye Cumhuriyeti"nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, "Sarı Zeybeğin Türküleri" ile Aydın"da anıldı.
ADÜ Atatürkçü Düşünce Topluluğu, ADÜ Müzik Topluluğu, ADD Aydın Şubesi ve Eğitim İş Aydın Şubesi “Sarı Zeybeğin Türküleri” ile Ata"yı andı. ADÜ Atatürk Kültür Merkezi-Magnesia Salonu"nda yapılan “Sarı Zeybeğin Türküleri” etkinliğine öğrenciler ve halk büyük ilgi gösterdi. Etkinlikte ADÜ Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr Adil Türkoğlu, Ziraat Fakültesi Eski Dekanı Prof. Dr Süreyya Baş, Prof Dr Tülin Baş, ADD Aydın Şube Başkanı Günver Güneş, Eğitim İş Aydın Şube Başkanı Yener Bozkurt, Ziraat mühendisleri Odası Aydın Şubesi Başkanı M. Nedim Barış, Aydın Polis Emeklileri Sosyal Yardım Derneği Başkanı Nurettin Yüce ve Sivil Toplum Örgütleri temsilcileri katıldı.
Konserde Atatürk"ün sevdiği türküler seslendirilirken; Atatürk ile ilgili anlatılan bir çok anı ve okunan şiirler duygu dolu anların yaşanmasına neden oldu. Öğretim Görevlisi Çağdaş Akıncı"nın yönetiminde gerçekleştirilen “Sarı Zeybeğin Türküleri” adlı konser esnasında duygularına hakim olamayan konuklar gözyaşlarını tutamazken, hareketli Rumeli türkülerinde ise alkışlarıyla tempo tuttu. Konserin devamında Aydının seçkin öğretmenlerinden Hasan Seçkin ve Hüsamettin Çimen"in şiir dinletisi yanında Atatürk"ün yaşamından anlattıkları anekdotlar dinleyenleri duygulandırdı ve büyük bir coşkuyla alkışlandı. Perde de Atatürk"ün zeybek oynayışı ile birlikte Ömer Alcak"ın gerçekleştirdiği zeybek gösterisi beğeni topladı.
Program Adnan Menderes Üniversitesi Atatürkçü Düşünce Topluluğu Danışmanı Yrd. Doç. Dr. Müslime Güneş"in yapmış olduğu konuşma ile sona ererken, etkinliğe katkı sağlayan kurum ve kişilere çiçek ve teşekkür belgeleri takdim edildi.