SÜPER Lig"de finişe 2 hafta kala liderlik yükünü omuzlayan F.Bahçe"nin en büyük korkusu Başkent. Şampiyonluk yarışında kritik önemdeki A.Gücü mücadelesi öncesindeki rakamlarsa tam anlamıyla Kanarya"nın karşısında.. Geçtiğimiz 3 sezonda Ankara kâbusu yaşayan sarı-lacivertliler bu süreçte 19 Mayıs Stadı"nda çıktığı 9 maçta tam 19 puan kaybetti. F.Bahçe, sadece 1 kez 3 puana -geçen yılki G.Birliği maçı (2-1)- ulaştığı Başkent deplasmanında 5 beraberlik, 3 yenilgi aldı.

G.SARAY"I 3-0 YENDİ

F.BAHÇE"Yİ endişeye sevk eden bir diğer rakam ise A.Gücü"nün sahasında 4 Büyükler"e karşı ortaya koyduğu performans. Sarı-lacivertliler bu sezon evi 19 Mayıs"ta 4 Büyükler"le oynadığı 3 lig maçında da gol yemedi. Dahası G.Saray"ı 3-0, Trabzonspor"u da 1-0 yenen A.Gücü Beşiktaş ile de 0-0 berabere kalıp 7 puan topladı. Öte yandan F.Bahçe ile A.Gücü"nün Başkent"teki son 2 maçında beraberliğin bozulmadığını da unutmamak gerek.

SAHASINDAKİ son 8 maçta yenilgi yüzü görmeyen Ankara temsilcisi bu karşılaşmaların 3"ünü kazanırken, 5"inde de 90 dakika berabere noktalandı.

KURTARICI YİNE ALEX

TÜM Bu olumsuz istatistiksel rakamlara rağmen F.Bahçe"nin umudu Alex olacak.. Kaptan sarı-lacivertli takımdaki kariyerinde attığı 94 Süper Lig golünün 30"unu Ankara ekiplerine karşı attı. Alex"in G.Birliği"ne 9, Ankaraspor"a 8, A.Gücü"ne 7, Hacettepe"ye de 6 golü bulunuyor. F.Bahçe"nin kurtarıcısı sezonun ilk yarısında 3-2 biten A.Gücü karşılaşmasında 2 gol kaydetmişti.

Vatan