Libyalı Samir Selam Ali Elmadhavri, silah kuşanıp etrafa kurşunlar yağdırdı. 2 asker 1 güvenlikçi yaralandı. Alarma geçen polisle saldırgan arasında çatışma çıktı. Zanlı, 2 saat sonra vurularak yakalandı. Osmanlı İmparatorluğu'nun evi, bir kültür hazinesi Topkapı Sarayı, tarihin en ilginç saldırılarından birisine sahne oldu. Libya uyruklu Samir Selam Ali Elmadhavri (36), sabah saatlerinde Topkapı Sarayı'nın yakınına geldi. Önce Saray'a 100 metre uzaklıktaki Hürrem Sultan Hamamı'ndaki restoranda bir fincan kahve içti. Parasını peşin ödedi ve kahvesini bitirmeden kalkıp gitti. Sonra yanındaki sırt çantasından tüfeğini ve mermilerini çıkarttı, bir komando gibi Topkapı Sarayı'na doğru yol aldı. Ayasofya Meydanı'ndan sırtında silah ve mermilerle yürüyerek geçti. Görgü tanıkları, şaşkın şaşkın onu izledi! Saray'a yaklaşan zanlı, bu sırada tekbir getirmeye başladı. Avluya girdi. Önce kapıdaki askeri vurdu. Sonra da MP5'le önüne geleni kurşun yağmuruna tuttu. 

ÖZEL TİM GELDİ 
Saldırıda 2 asker, 1 özel güvenlik görevlisi yaralandı. Olay nedeniyle bölgeye çok sayıda polis, özel tim ve ambulans sevk edildi. Bir polis helikopteri de sarayı havadan kontrol etti. Saraya çıkan tüm yollar güvenlik gerekçesiyle kapatıldı. Ancak zanlı teslim olmadı. Çatışmaya başladı. Yaklaşık 2 saat süren çatışmanın ardından polis, saldırganı öldürüldü. Daha sonra olay yeri inceleme ekipleri ve bomba imha uzmanları sarayın avlusunda inceleme yaptı. Yapılan kontrollerde herhangi bir patlayıcı izine rastlanmadı. İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, saldırganın akli dengesinin yerinde olmadığını açıkladı. 

TÜRKİYE'YE 3 GÜN ÖNCE GİRDİ
Yapılan araştırmada Samir Selam Ali Elmadhavri'nin 27 Kasım'da Türkiye'ye giriş yaptığı ve Beyoğlu Crystal Otel'de kaldığı tespit edildi. Polis, otele baskın düzenledi.Bu sırada saldırganın oda arkadaşı kaçtı. Olayla ilgili Özel Yetkili Savcı Rasim Işıkaltın, soruşturma açtı. 

FİLM ÇEKİMİ SANDI
Saldırganı, Amerikalı turist Cory Blasingame fotoğrafladı. Blasingame, "Kalabalığın içinde silahlı birini görünce fotoğrafını çektim" dedi. Bursa'da özel bir dil kursunda İngilizce öğretmenliği yapan Blasingame, saldırganın ateş etmesiyle şoka uğradığını, o ana kadar film çekildiğini sandığını söyledi. 

GÜVENLİK KRİZİ
Olay yerindeki tüm polisler çelik yelekle görev yaptı. Bu sırada Topkapı Sarayı'nda görev yapan ve çarşı izninde olan bir grup asker, olayı duyar duymaz saraya koştu. Sivil kıyafetli askerler, polis tarafından yere yatırılarak arandı. Kimlik kontrolü yapıldı. 

AMELİYAT EDİLDİ
Karnından ve kolundan 5 kurşun yarası alan güvenlik görevlisi Mehmet Balıca (34), ameliyata alındı. Askerler Şerafettin Eray Topçu ile Levent Kahveci'nin ise sağlık durumu iyi... 

HABER TÖRENDE GELDİ
İstanbul Valisi Hüseyin A ni Mutlu, Atatürk Havalimanı'ndaki bir törende öğrendi. Mutlu, "Tamamen kişisel bir olay gibi gözüküyor" dedi. takvim