Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, dört çocuğunun, yeni hayat arkadaşı Valerie Trierweiler’e küsmesi ile başlayan aile içi kavgada son noktayı koydu.

14 Temmuz milli günü kutlamaları dolayısıyla ülkenin önde gelen iki büyük televizyon kanalının canlı yayınladığı söyleşiye katılan Hollande, Elysee Sarayı’nda çıkan aile kavgasına ilişkin soruları da yanıtlamak zorunda kaldı.
Yeni hayat arkadaşı Valerie Trierweiler’e "özel konuların özel şekilde çözülmesi gerektiği" telkininde bulunduğunu aktaran Hollande, Twitter üzerinden yaşanan sorunların tekrarlanmayacağı taahhüdünde bulundu.

Hollande’ın dört çocuğu, anneleri Segolene Royal’in genel seçimlerde "milletvekili olmasını engellediği" gerekçesiyle babalarının yeni hayat arkadaşı
Valerie Trierweiler’e küsmüştü.

Trierweiler, seçim öncesinde sosyal medyada attığı bir mesajda, genel seçimlerde Royal’in yarışa girdiği bölgede rakibini destekleyeceğini açıklaması, kamuoyunda ve Sosyalist Parti içinde büyük yankı uyandırmıştı.

Sosyalist Parti içinde Royal’i destekleyen siyasetçiler Trierweiler’i eleştirirken, merkez sağdaki Halk Hareketi Birliği, aile içindeki bu çekişme için
"Elysee Sarayı artık Dallas dizisine" döndü benzetmesinde bulunmuştu.

Esas mesleği gazeteci olan Trierweiler, daha sonra yakın çevresine yaptığı açıklamada bu tür bir mesaj atmakla hata ettiğini kabul etmişti.

Genel seçimlerde milletvekili seçilemeyen Royal, 2007 yılındaki cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Nicolas Sarkozy karşısında aday olmuştu.

Royal, daha önceki sol parti iktidarları döneminde de bakanlık yapmıştı.