Söke"de Yenicami Mahallesi Şadırvan Sokak"ta faaliyet gösteren Ali Rıza Donkuş adlı marangoz ustası atölyesinde mobilyaların yanı sıra tarihi zeytinyağı ve şarap fıçılarını tamir ederek hayat veriyor.
Tamir ve bakım için Naturel Marangoz Atölyesi"ne getirilen 200 yıllık tarihi zeytin ve zeytinyağı fıçıları, bölgenin zeytincilik tarihine de ışık tutmakta.
Geçtiğimiz günlerde Söke"nin tanınmış ailelerinden Ali Haşılcı"nın dedesi döneminden kalma zeytinyağı fıçıları, Davutlar"da bulunan zeytin bahçesinden tamir ve bakım için, Marangoz Ali Rıza Donkuş ustanın tamir ve bakım atölyesine getirildi. Tarihi yağ fıçılarını, büyük bir titizlikle tamir ederek eski görümünü kazandıran Marangoz Ali Rıza Donkuş, “İlçemizde ve bölgemiz zeytin ve zeytinyağı üretiminin merkezi. Zeytincilik kültüründe ayrı bir yeri olan yağ fıçılarını ve tamiratını özelliklerini bozmadan onlara hayat verirken büyük keyf almaktayım. Çok zor ve meşakkatli bir iş olmasına rağmen bu işi severek yapıyorum. Tarihe hem ışık tutup hem de hayat veriyorum. Zaman zaman yine tarihi şarap fıçıları da gelmekte” dedi.