Öz kızına 24 yıl boyunca tecavüz eden sapık babanın cezasını çekeceği yerin fotoğrafı çekildi.

Öz kızına 24 yıl boyunca tecavüz eden Avusturyalı canavar babanın, hapis cezasını 5 yıldızlı otel konforundaki klinikte çekecek olması tepki topladı. Alman Bild gazetesinde yer alan fotoğrafta 12 metrekarelik bir odada tek başına yaşayacak sapık babanın, odasında televizyonu, duş alacak banyosu, yatağı bulunuyor. Öte yandan sapık babanın 14 yıl yattıktan sonra çıkabileceği de iddia ediliyor.

Avusturya"DA evinin kilerine kapattığı öz kızına 24 yıl boyunca tecavüz ederek bu ensest ilişkiden 7 çocuk dünyaya getiren sapık baba Josef Fritzl çarptırıldığı ömürboyu hapis cezasını 5 yıldızlı otel konforunda bir psikiyatri kliniğinde çekecek. Kızı Elisabeth"i 24 yıl boyunca ışık ve hava almayan kilerde tutup, yiyecekten mahrum bırakan ve dört gün süren mahkeme sonrasında cinayet, zorla alıkoyma, tecavüz ve ensest ilişki suçlarından müebbet hapis cezası verilen Fritzl"in klinikteki 17 metrekarelik odasında kendine ait duşu, televizyonu, müzik seti, bilgisayarı olacak. İsterse bir evcil hayvan yetiştirebilecek.

Gazete ve dergilere günlük olarak erişebilecek. Canavar babanın istediği zaman bahçeye çıkıp egzersiz yapmasına izin verilecek. 73 yaşındaki Fritzl"in kalacağı Viyana yakınlarında bulunan ve Mittersteig Hapishanesi"ne bağlı olan klinik, sağladığı bu imkanlar nedeniyle “butik hapishane” olarak adlandırılıyor. Fritzl ile birlikte klinikte 90 kişi daha bulunuyor. Bunların üçte ikisi cinsel taciz suçları işleyenler. Sabah 9 ile akşam 6 arasında bir salonda diğer mahkumlarla birlikte vakit geçirecek. Beraber yemek yiyecekler ve terapi görecekler. Canları istediğinde mutfakta kendilere çay yapıp bir şeyler atıştırabilecek. Eğer isterse yabancı bir dil bile öğrenme imkanına sahip olacak. Ayrıca el işi hünerlerini geliştirme fırsatı bulacaklar.

“ONU FIÇIYA KOYMALI”

Avusturyalıların büyük çoğunluğu sapık babanın normal bir hapishanede cezasını çekmesi gerektiğini belirtiyor. Canavar babanın cezasını lüks klinikte çekeceğini öğrenen üvey kardeşi Renner, “Onca yaptıklarından sonra bir de rahat edecek. Onu bir fıçıya koyup kapağını kilitlemek ve anahtarı da denize atmak gerek” dedi.