Marmara Ereğlisi açıklarında düşen eğitim uçağında öğretmen pilot Hikmet Aral'la birlikte ölen Prestige Sinemaları'nın sahibi Lisa Şener'in, 11 yaşındaki oğlu Sascha, dün annesinin cenaze töreninde fotoğrafına son kez bakıp gözyaşlarına boğuldu. Cenaze töreni sırasında Çorlu'dan arayan bir kişi, Lisa Şener'in gizlice yardım ettiği kanser hastası bir çocuğun da öldüğünü söyledi. Lisa Şener'in Almanya'da yaşayan babası Sait Ayhan önceki gün saat 01.00 sıralarında kalp krizi nedeniyle hayatını kaybetti. Acı haberi ilk olarak Ayvalık'a bağlı Cunda'da tatilde olan Sema Karahan aldı. Sema Karahan hemen kardeşi Lisa Şener'i aradı. Lisa Şener bu sırada Hezarfen Havalimanı'na doğru gidiyordu. Uçakla Cunda'ya gidecek, ablasıyla birlikte tatilde olan 11 yaşındaki oğlu Sascha'yı da yanına alıp İstanbul'a dönecekti. Sema Karahan uçuş öncesi acılı haberi vermek istemedi. Kardeşinin Cunda'ya gelmesini bekleyecekti. Lisa Şener ve Hikmet Aral'ın tek motorlu eğitim uçağı 14.30'da Hazerfen Havalimanı'ndan havalandı. Marmara Ereğlisi'nin 400 metre açığında fırtınaya yakalanan Cirrustipi uçak düştü. Uçakla telsiz ve GPS irtibatı kesilince Sahil Güvenlik ekipleri son bağlantı kurulan noktaya yönlendirildi. Uçağın parçaları deniz yüzeyindeydi.

ANNESİNE SON KEZ SARILDI
Tekirdağ Liman Başkanlığı, Tekirdağ İl Emniyet Müdürlüğü ve jandarma ekipleri olay yerine geldi. Uçağın 30 metre derinlikte olduğu tespit edildi. Parçalarla birlikte Lisa Şener ve Hikmet Aral'ın cesetleri dedenizden çıkartıldı. Hikmet Aral'ın vücudunda yanık izleri, Lisa Şener'in yüzünde ve ayaklarında ise kesikler vardı. İlk tespitlere göre uçağın pervanesine yıldırım düşmüş ve pervaneden kopan parçalar kokpite girmişti. . Lisa Şener için dün ikindi vakti Bahçeşehir Camisi'nde düzenlenen cenaze törenine bir yol önce boşandığı ancak soyadını taşıdığı eski eşi Serdar Şener, oğlu Sascha Şener, ablası Sema Karahan ile arkadaşları katıldı. Lisa Şener tabutunun önüne fotoğrafı ile üzerinde "Seni Çok Seviyoruz. Serdar&Sascha" yazan, Gerbera ve Zambak çiçeklerinden yapılmış bir çelenk konuldu. Sema Karahan ellerinde büyüyen ve "kızım" dediği kız kardeşinin tabutuna sarılıp uzun süre gözyaşı döktü. Ayakta durabilmesi için koluna giren yakınlarına "Ne olur bir kez daha yüzünü göreyim" diye yalvaran Sema Karahan kısa süre sonra fenalaştı. Annesinin fotoğrafını öperek ağlayan Sascha Şener'i de babası Serdar Şener sakinleştirmeye çalıştı. Milliyet gazetesi havacılık muhabiri, pilot Murat Öztürk'e sarılan Sema Karahan "Murat sana kardeşimi sağ teslim ettim. Şimdi onu geri istiyorum" dedi. Lisa Şener'in arkadaşı Handan Yay, "Lisa yardımlarını gizli yapardı. Melek gibi bir insandı. Uzun süredir yardım ettiği kanser hastası bir çocuğun ailesi bugün arayarak o çocuğun öldüğünü haber verdi. Lisa babasının bile öldüğünü öğrenemeden ölmüştü. Eminim ki bu çocuğun öldüğünü duysa çok üzülürdü" diye konuştu.

CUMULONİMBUS BULUTU
Çorlu Havaalanı Müdürlüğü yetkilileri, Tekirdağ'ın Marmara Ereğlisi yakınlarındaki BOTAŞ'a ait LNG tesislerinin bulunduğunu belirterek, bu bölgenin uçuşa yasak olduğunu söyledi. Ancak uçağın geliş istikametinin yanı sıra bölgede yoğun CB olarak adlandırılan, tehlikeli elektrik yüküne sahip 'cumulonimbus' bulutlarının olması nedeniyle pilotların kaçınma yaparak yasak bölge üzerinden geçmeyi tercih ettikleri tahmin ediliyor. Kazanın asıl nedeni, Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü'ne bağlı Kaza Kırım Ekibi'nin yapacağı araştırmalar ve hazırlayacağı raporla ortaya çıkacak.

UÇAĞINA, BÜYÜK AŞKI OĞLUNUN ADINI VERMİŞTİ
Marmara Ereğlisi'nde düşen özel uçağında hayatını kaybeden 40 yaşındaki iş kadını Lisa Şener'in en büyük varlığı 11 yaşındaki oğlu Sascha'ydı. Öyle ki genç kadın, tutkuyla bağlandığı uçmayı "Oğlumun doğumuyla kıyaslayabilirim" diyerek ifade ediyordu. Satın aldığı TC SAS kuyruk tescilli SR22 tipi tek motorlu uçağına, canından çok sevdiği oğlu Sascha'nın adını vermişti. Genç kadın son yolculuğuna da işte o uçakla çıkmıştı. Bebekliğinden bu yana dadılar ve özel öğretmenlerle büyüyen, Lisa Şener ve Serdar Şener'in oğlu Sascha, Rusça, Bulgarca, İtalyanca, Almanca ve Türkçe biliyor, müzikle ilgileniyor. Annesi gibi adrenalin tutkunu olan küçük çocuk, annesinin uçtuğu Hezarfen Havaalanı'nın yakınındaki bir motosiklet parkurunda enduro motosiklet kullanıyor. Adrenalin tutkunu anne ve oğul, uçuş ve motosiklet sürüş görüntülerini de bir video paylaşım sitesine yüklemiş. 4 ay önce sürüş öncesi görüntülerini paylaşan Sascha'nın hazırlıkları videoya yansırken arkada oğlunun ilk sürüşü için heyecanını gizleyemeyen Lisa Şener'de kadraja giriyor. Görüntüler, piste doğru yola çıkan çocuğun ardından annesi Lisa Şener'in koşuşunu göstererek bitiyor. Videoya anne Lisa Şener " Muhteşem, brova küçük adam" yorumunu yapmış.

OĞLUYLA DA UÇUYORDU
Bir aile dostu, "Sascha Lisa'nın büyük aşkıydı. Onun için ölecek, çok ilgili bir anneydi" diyor ve şöyle devam ediyor: "Sascha'nın o uçakta olmaması büyük şans, çünkü Sascha'nın da onunla birlikte uçtuğu oluyordu" diyor. Acı bir tesadüf eseri babasıyla aynı gün hayatını kaybeden Lisa Şener, çok sevdiği ve bir dönem birlikte yaşadığı annesini de birkaç yıl önce kaybetmişti.

ANNEYE VE KARDEŞE SON VEDA
İş kadını Lisa Şener'in cenazesinde çok sevdiği ve üstüne titrediği oğlu Sascha ile ablası Sema Karahan acıların en büyüğünü yaşadı. Ablası ayakta durmakta zorlanırken, yeğeniyle birliket tabutuna ve fotoğrafına sarılıp dokunarak uzun uzun gözyaşı döktü.